Regnbågsnyckeln

Regnbågsnyckeln är en märkning som visar att förtroendevalda och medarbetare i en församling genomgått processmodell Regnbågsnyckeln för en mer inkluderande kyrka och har viljan att arbeta aktivt för mångfald och öppenhet.

Processen består av utbildning, studiecirklar, visionsarbete och reflektion vilket leder fram till att församlingen efter utförd process och utarbetade mångfaldsvisioner får ta emot märkningen Regnbågsnyckeln.

​Som grund för processen används boken "Så att jag kan komma in - kristen tro och hbtq", skriven av Erik Gyll och Frida Ohlsson Sandahl, utgiven av Riksförbundet EKHO.

År 2013 beslutade Kyrkomötet (Svenska kyrkans högsta beslutande organ) att alla arbetsplatser inom kyrkan bör aftersträva att bli hbt-certifierade.

Processmodellen Regnbågsnyckeln prövades i några pilotförsamlingar under 2016 och 2017 och erbjuds nu till alla församlingar i Svenska kyrkan.

Kom igång med regnbågsnyckeln!

Kontakta oss så hjälper vi till att komma igång. Hitta en kontaktperson här nedanför eller mejla oss.

Kontakt

Kom i kontakt med oss

Välj plats

Vi hittade inga medarbetare eller kontor som matchar din sökning. Du kan alltid kontakta oss nationellt så hjälper vi dig komma rätt.