Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KALMAR

Vi ställer om - Lotta Zetterman-Englund och lagningstekniken sashiko

Vi ställer om är en workshopserie i Kalmar där vi inspireras och informeras om olika aspekter av ett hållbart samhälle och omställning i stort och smått. Denna kväll leder Lotta Zetterman Englund oss igenom en introduktion i den japanska lagningstekniken sashiko som innebär att laga vackert.

Datum

Aktiviteten är påbörjad och full

Dag

Måndag

Tid

Kl 17:15 - 21:00

Pris

100 kr

Kvällens tema: sashiko

Med inspiration från den japanska tekniken - sashiko - som betyder små stygn får du lära dig att laga och lappa ett plagg eller vilka textilier som helst, det kan vara älsklingströjan ett par trasiga jeans eller en trasig duk. Tekniken bygger på enkla förstygn som man syr upp och ner upp och ner. Skönheten ligger i stygnens rytm som kan varieras i det oändliga.

Vad tar du med?

Till workshopen tar du med dig det du vill lappa och laga. Tyger, tråd som du har hemma kan du också ta med. Ledaren kommer att ha med en del material som finns att köpa.

Tider

Fika till självkostnadspris erbjuds från klockan 17:15 och själva workshopen startar klockan 18:00 och pågår till klockan 21:00.

Ledaren

Jag som leder kursen heter Lotta Zetterman Englund och har ett långt yrkesliv som teaterkostymer bakom mig. En passion för nål, tråd och textila material har följt mig sedan barndomen. Numera leder jag en del workshops och arbetar fritt som konsthantverkare.

Arrangemangsnummer: 601496

Kontaktperson