Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

LERUM

Vi måste prata - ett panelsamtal om det politiska landskapets förändringar och tänkbara konsekvenser

Hur mår demokratin i Lerum? Hur kan vi forma ett öppet Lerum med allas lika värde och rättigheter? Hur stärker vi demokratin i Lerum?

Datum

8 februari 2022

Dag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Pris

Kostnadsfritt

Den demokratiska utvecklingen går bakåt i världen. Nationalism och auktoritära regimer är på frammarsch. Demokratin är satt under press hos oss och i andra länder. Många människor står utanför och varken deltar eller känner sig delaktiga i vår demokrati. Gäller det också Lerum?

Det offentliga samtalet hårdnar och antidemokratiska aktörer blir alltmer synliga. Särskilt hårda är tongångarna ifrågasätter yttrandefriheten och människors lika värde. Människor som invandrar till Sverige beskrivs som en kulturell belastning och man låter den antimuslimska tongångar flöda. Det finns partier som vill att endast svenska medborgare ska ha rätt att rösta i allmänna val, till kommuner och regioner. Det finns partier som vill begränsa pressfriheten och banta kultur och folkbildning radikalt.

För att få svar på dom frågorna har Nätverket Vi måste prata Lerum bjudit in lokala företrädare i Lerum till panelsamtal om hur vi kan skydda och stärka demokratin.

Panelen består av.

Alexander Abenius (M) Kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Lerum René Bengtsson, (S) Oppositionsråd i Lerum Thomas Lundblad, Kyrkoherde Skallsjö församling i Floda Katarina Kuzmanovic, Vi måste prata Lerum

Moderator för samtalet är Hans Abrahamsson (Tidigare freds- och utvecklingsforskare vid Göteborgs Universitet.)

Demokratin behöver försvaras och erövras av varje ny generation. Det vi tar för givet i dag, kan vara borta i morgon.

Datum

Tisdag 8 februari 2022 klockan 18.00 - 19.30

Plats

Torpskolan, Lerum

Mer information

https://www.facebook.com/events/605069967228957/

Arrangemangsnummer: 808903