Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Maria Skareen

VÄSTERÅS

Västerås Manskör söker sångare

Vill du sjunga i Västerås Manskör? Repertoaren som framförs idag innefattar både traditionella manskörsånger men även mycket nyarrangerad musik som tillkommit under senare år som omfattar såväl den profana som den kyrkomusikaliska genren skriven för manskör. Kören bildades redan 1911 under namnet Västerås Arbetarsångkö

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 17:00 - 18:45

Omfattning

20 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

Västerås StadsbibliotekHörsalen

Biskopsgatan 2 72211 VÄSTERÅS

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Lite om Västerås Manskör

Kören har huvudsakligen verkat inom Västerås med omnejd men har gjort ett flertal resor med framträdanden utomlands och i Sverige. Kören samarbetar med studieförbundet Sensus och får årligt verksamhetsbidrag från kommunens kultur- och fritidsnämnd. Kören, som på senaste tiden har haft ett 25-tal medlemmar, repeterar varje måndag i Sensus lokaler vid Vattugränd. (Nedanför Kyrkbacksgården).

Kören gör ett antal framträdanden årligen. På Valborgsmässoaftonen sjunger kören på ett stort antal festplatser i närområdet och avslutar kvällen med sång på Djäkneberget. Vårkonserter och sång under nationaldagen står också på programmet och under höstarna sjunger vi under Västerås Kulturnätter och har julkonserter under december.

Vartannat år planerar vi in en längre resa och vi har harft framträdanden vid manskörsfetivaler i Malmö, Tartu i Estland och Reykjavik men även i Lucca och Codiponte under resor i Italien. Kören har haft samarbete med manskörer i Sala och i Gryt i Valdersmarsviks kommun även deltagit i en körfestival i Stockholm på Skansen.

 

Har du frågor? 

Kontakta sekreteraren Mats Karlsson på mail: mats.b.manskor@telia.com eller mobil: 070-893 31 67

Perioden avser helåret 2024. Vi träffas torsdagar kl 18.45-21.00 i Sensus lokaler.

Under ett helår blir det ca 60 tillfällen.

Pris 900:-/ helår

Körens hemsida

www.vasterasmanskor.se

 

Arrangemangsid: 1579354

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter