Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

MALMÖ

Vändpunkter - din egen dans berättar dig

Hit och Dit - i dansen och livet

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 13:30 - 18:00

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Plats

Sensus Malmö plan 2Sensussalen

Studentgatan 2 21138 MALMÖ

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Cirkeldanser går inte alltid i cirkel men även när de gör det så förändras de under dansens gång, byter riktning på alla möjliga olika sätt, öppnar sig, sluter sig, böljar, krånglar, flödar, sträcker oss uppåt, tynger oss nedåt, står stilla, rusar, hoppar, glider, saktar av…

O body swayed to music, O brightening glance, How can we know the dancer from the dance?

Danserna dansar oss och vi dem. Varje dans, hur enkel den än kan verka, har en vändpunkt, ett dramatiskt ögonblick, som kan vara tydligt eller djupt hemlighetsfullt och subtilt. Vi söker dem, utforskar deras språk och finner hur de berättar också om våra liv. Vad berättare danserna om dig och mig och oss, om hela världen för tusen år sedan och igår?

Under en lördagseftermiddag söker vi våra vändpunkter och dans-läser livet i cirkeldanstraditioner, i nykoreograferade danser så väl som sådana som har rötterna långt tillbaka i historiens dimmor och i många kulturer.

Förkunskaper

Du behöver inte ha erfarenhet men nyfikenhet och lust att dansa.

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan över 20 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden och som återfinns även i moderna cirkeldanskoreografier. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Arrangemangsnummer: 320983

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson