Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Välkommen till kurs i Ikonmålning

”… och Gud skapade människan till sin avbild…”, ”Ordet blev människa och bodde bland oss och vi såg…”, ”Kristus är den osynlige Gudens avbild…”

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Fredag, Lördag

Tid

Kl 13:00 - 19:00

Omfattning

4 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Marma kyrka

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Ikon betyder bild. Vi är skapade till att vara Guds avbild. Kristus är den Osynliges avbild och Jungfru Maria gjorde bilden tydlig genom att föda honom. Vi får också göra den Osynlige synlig i våra liv. Att måla – egentligen skriva – ikoner är en naturlig del av den kristna grunden: Gud är inte en abstrakt idé, Gud är erfarbar och t o m ”inringbar” genom att Han gjort sig tydlig i Kristus och det är något som drar in oss alla. Ikonens plats och funktion är att påminna om Guds konkreta närvaro i Kristus och det mänskliga livet. Det är den enkla bakgrunden till ikonens plats i våra liv, i hem och kyrka. Inga särskilda förkunskaper är nödvändiga förutom att du vill vara med. Här får du lära dig grunderna av ikonmålningsläraren Efti P Georlin. Du kommer att hinna måla en IKON färdigt på 4 kursdagar med hjälp av Efti som förberett det hela väl. Material ingår i kurskostnaden med färger och penslar mm.

Ikonmålningsläraren;

Efti Papadopoulou Georlin kommer ursprungligen från Grekland, uppväxt i en grekisk ortodox familj och omgiven av ikoner från barnsben. Hon har studerat ikonmåleri i Thessaloniki och varit lärling hos ikonmålaren Viashleav Mikhaylenko i St. Petersburg i Ryssland. Efti har även gått Ikonmålningskurser i Nya Valamo, Finland samt i Grekland. Under lång tid har hon varit verksam i Stockholm med omnejd målat och hållit i Ikonmålningskurser för deltagare från Sverige och Grekland. De senaste 5 åren arbetar hon med att bildsätta en kyrka i mellersta Grekland. Mer info se; www.eftikon.se/biografi.html

När

14-15 januari och 28-29 januari.

Tid

Fredagen kl 13-19, Lördagen kl 9-16 Lunch äter du hemma på fredagen sedan avslutar vi fredagskvällen med en gemensam måltid kl 19. På lördag äter du frukost där du bor, vi äter en enkel lunch tillsammans under lördagen. Under dagarna finns fika och dryck framdukat.

Plats

Marma kyrka. Hit kan du ta dig med bil eller med upptåget från Gävle eller Uppsala, stanna vid stationen i Marma. Det är 500 m att gå till Marma kyrka.

Kostnad

För dig som bor i Älvkarleby-Skutskärs församling 1500 kr, övriga 2500 kr. Du betalar via Swish el bankgiro. Kostnaden inkluderar fyra kursdagar, material, två måltider och kaffe/te

Frågor

Frågor om kursinnehåll direkt till Ikonmålaren Efti; eftipgeorlin@gmail.com Deltagare; min 6 – max 10.

Sista anmälningsdag 12 januari.

Arr; Älvkarleby-Skutskärs församling i samarbete med Sensus Studieförbund

Arrangemangsnummer: 151803

Ledare

Helene Lindström

Kontaktperson