VADSTENA

Välkommen till kurs i det lustfyllda körledarskapet

Du leder din kör och trivs bra med det, men kanske du tänker att det vore roligt att prova på och utforska fler dimensioner i ditt körledarskap? Då är detta kursen för dig!

Startdatum

9 augusti 2024

Veckodagar

Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Se beskrivning

Omfattning

3 tillfällen, 20 studietimmar

Plats

Vadstena folkhögskola

Lasarettsgatan 9 59232 VADSTENA

Pris

Se beskrivning

Körledning handlar ju om så mycket mer än bara slagteknik. Musiken rymmer ju så mycket mer än bara notbilden. Att beröra och beröras genom sången och musiken är nog något som vi alla längtar efter – men hur gör man för att nå dit?

Du kommer få en massa redskap i denna kurs att ta med dig hem till din kör, för att göra ert gemensamma musicerande än mer lustfyllt och spännande. Innehållet i kursen är bland annat musikalisk kommunikation, det personliga uttrycket i körledarens gestik och kroppsspråk, scenisk närvaro och trygghet, kreativ utveckling av konsertformer och musikdramaturgi, närvaro, mod och lust!

Information

Datum: Fredag 9 augusti kl. 12.00 – söndag 11 augusti kl. 13.00
Plats: Vadstena folkhögskola
Kursavgift inklusive alla måltider och fika: 3400 kr för dig som leder en av Sveriges Körförbunds medlemskörer. Kursavgift för icke medlem 3700 kr.

Vid anmälan betalas en anmälningsavgift om 300 kr som en delbetalning av kursavgiften. Det går också bra att betala hela kursavgiften direkt.

Anmäl dig här vid delbetalning.

Anmäl dig här om du önskar betala hela beloppet direkt.

Sista anmälningsdag: 9 juni

Kostnad för boende tillkommer. Möjlighet finns att boka rum på Vadstena folkhögskola för 890 kr/natt. Markera i anmälan att du vill ha rum, så reserverar vi rum åt dig och du betalar sedan på plats. Har du särskilda önskemål kring boendet, maila till kansli@sverigeskorforbund.se så hjälper vi dig.

Kursmaterial: Vid anmälan skickas fem sånger i pdf-format till dig, fria att laddas ner. Sångerna är ett redskap för momenten ovan, du väljer en av dem som du tycker skulle vara roligt att jobba utifrån. Lär dig din stämma i de övriga sångerna, så blir vi en härlig kör tillsammans på plats. Kursen vänder sig till dig som körledare, oberoende av vilken sorts kör du leder.

Har du frågor om kursen? Kontakta Karin Eklundh

karin.eklundh@sverigeskorforbund.se

Länk till hemsidan: Välkommen till kurs i det lustfyllda körledarskapet

Och; du som leder barn och unga!

Förläng dina kursdagar med en spännande heldag måndag 12 augusti på Vadstena Folkhögskola. Temat för dagen är ”Barn och ungas sång”, arrangerad av Svenska Kyrkan i Linköpings stift. Kursledare är Edward Eklöf, kyrkomusiker i Jönköping och projektledare för Kyrkosångsförbundets ungdomskörsatsning.

Läs mer om dagen här.

Arrangemangsid: 1589330

I samarbete med

Ledare

Anna Gullman

Karin Eklundh

Ann-Christin (Anci) Hjulström

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter