Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Vad är det för bilder du skriver?! med Nora Wurtzel och Fredric Gunve

Samtal om att skriva och prata om serier ur ett litteratur- och konstkritiskt förhållningssätt. Nora Wurtzel, litteraturkritiker och kulturskribent, och Fredric Gunve, lärare på HDK-Valand vid Göteborgs universitet pratar om att skriva intressanta, och kanske till och med i

Datum

26 oktober 2023

Dag

Torsdag

Tid

Kl 11:00 - 12:00

Plats

Göteborgs Litteraturhus

Heurlins Plats 1 41301 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Välkommen till denna heldag där vi fokuserar på hur man kan skriva och prata om serier utan att använda stereotypa uttryck. 

Dagen är till för dig som är skribent, journalist, recensent, pedagog, lärare, bibliotekarie eller bara entusiast av serier som vill veta mer och bli bättre på att skriva och prata om konstformen serier. 

Vi bjuder på fika, träffas och minglar. Under dagen lyssnar vi på spännande samtal och föreläsningar om serier i Sverige idag och hur det finns ett glapp mellan litteratur och konst där serier har fallit mellan stolarna.

Efter lunch föreläser Emma Rendel, Konstfack om Vad det är som försiggår mellan ruta och ruta och mellan bild och text, som gör att serier börjar leva? Och vad är det en serieberättare gör för att det ska hända? Till sist blir det utlottning av serieböcker! Missa inte den här spännande heldagen på Göteborgs litteraturhus 

 

Anmäl dig till dagen på festival@serieframjandet, skriv Skriva och prata om serier i ämnesraden, eller använd formuläret:

 

Arrangemangsnummer: 506960

I samarbete med