Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

Totalförsvar – Studiecirkel

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad och full

Veckodagar

Onsdag, Torsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:30

Omfattning

4 tillfällen, 10 studietimmar

Plats

Sensus Stockholm Medborgarhuset (plan 7)Ettan 1

Medborgarplatsen 4 11826 STOCKHOLM

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fullbokat

Studiecirkel om fyra tillfällen där vi pratar Totalförsvar och Totalförsvarsplikt

Stockholms Lottakår bjuder in till fyra tillfällen där vi tillsammans kommer att diskutera Totalförsvaret och vad detta innebär. Vi kommer att utgå ifrån det material som MSB och Lottakåren har tagit fram. Lottor från samtliga kårer i Stockholm är välkomna att delta.

Studiecirkeln består av tre tillfällen i Sensus lokaler i Medborgarhuset, Medborgarplatsen och ett tillfälle när vi träffas på Lottamingel på Militärsällkapet, som avslutning på studiecirkeln och med möjlighet att träffa fler medlemmar från Lottakårerna i Stockholm.

När du anmäler dig till studiecirkeln anmäler du dig till samtliga fyra tillfällen. Lottakåren bjuder på kaffe och kaka de tillfällen vi träffas i Sensus lokaler. Tag gärna med egen smörgås/sallad om du behöver något mer att äta under kvällen.

Datum:

16/11 17.30-19.30 Sensus Lokaler, Medborgarplatsen 4 7/12 17.30-19.30 Sensus Lokaler, Medborgarplatsen 4 14/12 17.30-19.30 Sensus Lokaler, Medborgarplatsen 4 2/2 18.00-20.00 Militärsällskapet, Lottamingel, Valhallavägen 104

Totalörsvar innebär bland annat att myndigheter och organisationer i hela samhället planerar för hur våra samhällsfunktioner ska fungera under höjd beredskap och krig. En viktig förutsättning för totalförsvaret är totalförsvarsplikten. I Sverige har vi totalförsvarsplikt, vilken omfattar alla svenskar mellan 16 och 70 år. Totalförsvarsplikt infördes i Sverige 1995 och gäller både män och kvinnor. Plikten gäller alla delar av landets försvar - inte bara det militära. Det finns tre typer av totalförsvarsplikt:

• värnplikt inom militären

• civilplikt inom exempelvis räddningstjänsten och

• allmän tjänsteplikt som bara gäller vid höjd beredskap

Välkommen!

Arrangemangsnummer: 159338