Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Halmstad

Tommie Haglund festival - Samtal om Tommies skapande och den nyutkomna boken Ögonblickets oändlighet

Låt dig svepas med av musiken under några vårliga dagar i Halmstad och Falkenberg, när Tommie Haglund-festivalen äntligen återkommer. Med sydamerikanskt besök av Orquesta Filarmonica de Bogota och några av vår tids skickligaste sång- och instrumentalsolister, vågar vi utlova musik i världsklass. Till detta kommer workshops för Hallands unga musiker, panelsamtal och släpp av boken ”Ögonblickets oändlighet”, om Tommie Haglunds liv och verk.

Datum

20 april 2022

Dag

Onsdag

Tid

Kl 18:30 - 19:30

Plats

Akademibokhandeln i Halmstad

Storgatan 28 Halmstad

Pris

Se beskrivning

Medverkande: Aram Yardumian -amerikansk musikskribent och antropolog, författare till boken om Tommie Haglund ”Ögonblickets oändlighet”. Lars Björksell– kyrkoherde i Halmstads församling. Kompositören Tommie Haglund – en av Skandinaviens mest särpräglade och visionära tonsättare.

Fri entré.

Konsertprogrammet för dagarna spänner över flera seklers musik utöver Tommie Haglunds egen. Mozart, Rameau och Delius har tillsammans med andra influerat Tommie Haglund genom livet. Några av deras verk hör vi framföras av såväl våra internationella gäster som lokala musiker och kör.

Dessutom uruppförs ”Making Something out of Nothing” – ett unikt, gränsöverskridande samarbete mellan Per Gessle och Tommie Haglund. I panelsamtal inbjuds du bland annat till att dela tankar om att lyssna till klassisk musik för den ovane, om kulturen som Guds arena och om att i musiken mötas över gränserna.

Unga musiker från Halmstads Kulturskola och gymnasium i Halland inbjuds att delta i workshops med våra gästande musiker från när och fjärran. Utöver det, bidrar Sturegymnasiets filmelever med sitt kunnande och dokumenterar festivalen, medan eleverna på hotell- och turismprogrammet tar hand om guidningen av våra gäster.

Tommie Haglund festival är ett samarbete mellan Halmstads kommun, Region Halland, Svenska kyrkan i Halmstads församling och Sensus, med bidrag från Delius Trust (Storbritannien) samt Hallands näringsliv.

Arrangemangsnummer: 810056