Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ÖRKELLJUNGA

Den som hittar sin plats tar ingen annans

Tänk om själva poängen med att vara människa är att hitta sin plats. Välkommen till en temadag med Tomas Sjödin.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 13:30 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Plats

Örkelljunga församlingshem

Box 30 28621 ÖRKELLJUNGA

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Den plats som gör att drömmar gradvis uppfylls, mening skapas och känslan av att finnas till för någon annan infinner sig. Och tänk om detta också mer och mer skulle prägla våra församlingar. Hur hittar var och en sin plats där, snarare än: Hur ska vi hitta ideella medarbetare till vår verksamhet? Vad skulle hända om vi vågade det paradigmskiftet?

Den här eftermiddagen får du följa med Tomas Sjödin på en resa som både kan hjälpa dig att upptäcka ditt eget livs ”ja”. Och få mod att gå fast du inte vågar! Han talar om kallelse, vägval och livsväg utifrån sin bok "Den som hittar sin plats tar ingen annans". Men han ger oss också glimtar från den resa som hans församling – Smyrnakyrkan i Göteborg – har gjort, och delar med sig av nycklar till att upptäcka människors gåvor för att det ideella engagemanget i församlingen ska kunna växa och blomma.

Medverkande

Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Ljudet av tystnad. För många radiolyssnare har han också blivit känd som värd för Sommar och Vinter i P1.

Program

13.15 Välkommen och musik

13.30 Den som hittar sin plats tar ingen annans Att hitta sin plats i sig själv, i livet och i församlingen. om kallelse, vägval och livsväg.

14.20 Bokpresentation.

14.30 Fika + bokbord

15.00 Låt tusen blommor blomma Att hitta nya vägar för att upptäcka människors gåvor, så engagemanget i församlingen kan växa och blomma.

16.30 Mässa

Bokbordet är öppet hela eftermiddagen och kvällen.

Anmälan Anmälan är bindande. Kostnaden för dagen är 200 kr. Ange i anmälan vem som ska stå för fakturan. Om du är anställd i Luggude-Åsbo kontrakt är dagen kostnadsfri. Ange det i anmälan.

På kvällen kl 18.30 är det öppen föreläsning av Tomas Sjödin i Örkelljunga kyrka. Välkommen att vara med på den också om ni orkar och vill. Utifrån sin nya bok "Ljudet av tystnad". Under kvällen erbjuds även musik, bokbord, signering samt enkel förtäring. Tomas säger om sin bok:
"Tystnaden var något man undvek – eller fyllde med ljud – i den del av kyrkligheten där jag växte upp. Långt senare, och ganska oväntat, blev tystnaden min vän. Jag fann att det inte alls är tyst i tystnaden, att den vimlar av liv, variation och insikter. Insikter som handlar om jordens framtid och det inre livets överlevnad och växt"

Arrangörer: Sensus, Örkelljunga pastorat samt MJ Bok & Media.

Arrangemangsnummer: 322176

Ledare

Pernilla Agardh

Kontaktperson