Tid att dansa en svit Corona danser tillsammans på avstånd

danser förvandlas och förvandlar oss

Startdatum

23 januari 2021

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 14:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 8 studietimmar

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Dansen har genom tiderna ledsagat människornas alla delar av livet från före födseln och långt in i efterlivet. I dessa Coronatider har vi behövt hitta danser som ger oss gemenskapen men också hjälper oss finna det egna dansansvaret, i balans, rytm och omtänksamhet om meddansarna. Jag har under 2020 utforskat hur danser kan fungera i detta nya och skapat en svit av danser på detta tema. Du möter danser menade att dansas tillsammans men på avstånd, de utnyttjar möjligheterna i cirkeln, rummet och mötena på sätt vi kanske inte upptäckt förut. Nya premisser ger möjlighet till nya upptäckter! Dansnotationer och låtlista ingå. Vi spelar också in zoomeftermiddagarna så att du kan se om danserna.

Förkunskaper

Detta är en fördjupningsworkshop i Heliga danser/cirkeldans för dig som dansat åtminstone någon gång förut

Ledare

Pia Lamberth arbetar sedan över 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden och som återfinns även i moderna cirkeldanskoreografier. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Tider

Vi dansar 23 och 30 januari, samma tider båda lördagarna

Pris

500 kr, men 250 för diplomerade dansledare aktiva hos Sensus Skåne-Blekinge, glöm inte meddela när du anmäler dig, sen är det försent. Priset inkluderar material och kaffe/te men inte lunch som kan ätas medhavd eller på stan. Vissa fackförbund har rabatt hos oss, kolla om ditt har det!

Arrangemangsnummer: 320978

Ledare

Pia Lamberth

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.