Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

TEST

Skulle du vilja ha en enklare relation till mat? Har du svårt att känna när du är mätt eller hungrig? Vill du få tillgång till verktyg för att lättare kunna avgöra vad din kropp behöver för att må bra? ATT ÄTA - vänder sig till dig som vill återupptäcka njutningen med mat och ätande.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Fredag

Tid

Kl 15:00 - 16:30

Omfattning

1 tillfälle, 9 studietimmar

Plats

Lokalnamn TESTSalnamn Test nr 1

Klara Södra kyrkogata 1 11152 STOCKHOLM

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Avgift

1 900 kr kan betalas i två omgångar

ATT ÄTA kan hjälpa dig att:

Upptäcka hur du kan äta utan att äta för mycket/lite eller få skuldkänslor. Återupptäcka njutning och glädje med mat och kropp. Utveckla förmågan att känna självmedkänsla.

Vem riktar sig ATT ÄTA till?

Kursen vänder sig till vuxna från 20 år och uppåt. Observera att detta inte är något för dig som har en diagnostiserad ätstörning, utan detta är för dig som generellt behöver en mer avslappnad relation till mat och kropp. Den kan även ses som ett bra verktyg för att hjälpa barnfamiljer att hitta sätt att få mer avspända och lugnare matsituationer.

Kursens upplägg

ATT ÄTA är en förebyggande* och mindfulnessbaserad kurs med vetenskapliga rötter. Genom övningar återupptäcker du förmågan att förstå kroppens olika signaler för aptit, sug, fysisk hunger och mättnad. Vi ger dig verktyg att förändra vanemässiga mönster kring mat, ätande och kropp.

Gruppen består av 7-14 deltagare som träffas en gång per vecka à 2,5 h under en 10-veckorsperiod.

Lärandet sker genom upplevelsebaserade övningar och reflektioner vilka man sedan får öva på och utforska i sin vardag. Kursen är med andra ord ett åtagande. Därför räcker det inte med att komma till kurstillfällena utan att man behöver göra hemövningar på ca 20-30 min/dag. De är lika viktiga som att ses vid kurstillfällena. I och med att det är en processinriktad kurs är närvaron viktig. På så vis skapas möjligheter för varaktiga och hållbara förändringar.

Kursen fungerar även som en brygga från frisk till att bli mer fri. Om du misstänker att du har en ätstörning, läs mer här för mer information och vägledning.

Mer information om ATT ÄTA finns här

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt.

Arrangemangsnummer: 900014

Ledare

Annette Gustafsson

Kontaktperson