Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

UDDEVALLA

Svettas på lika villkor

Maria Rooth och David Lindeskär - Varför är jämställda idrottsklubbar mer framgångsrika?

Datum

5 maj 2022

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Plats

Bohusläns museumHörsalen

N:a Hamnen, Museigatan 1 45119 UDDEVALLA

Pris

Kostnadsfritt

Det är få platser i samhället som är så könsuppdelade som inom idrotten, och skillnaderna är tydligaste i barn- och ungdomsidrotten. I ett panelsamtal på Bohusläns museum den 5 maj samtalar Maria Rooth, f.d. hockeyspelare i landslaget, och David Lindeskär, Uddevalla skateboardförening med David Oest, moderator om hur idrottsrörelsen kan bli mer tillgänglig och jämställd. Kvällen ingår i en serie samtalskvällar under rubriken Reality Check, på temat demokrati.

Du kan delta fysiskt på plats eller digitalt via Zoom.

Medverkande

Maria Rooth är f.d. hockeyspelare och började sin ishockeykarriär vid 5 års ålder i ett pojklag i Rögle BK i sin hemstad Ängelholm. Rögle gav henne en otrolig ishockeyutbildning som hon hade nytta av i sin vuxna karriär, där hon under en tid ansågs vara en av de 10 bästa damhockeyspelarna i världen. Hon har representerat Sverige i fyra OS mellan år 1998-2006. Efter 265 landskamper la hon för 12 år sedan skridskorna på hyllan. Idag jobbar hon bland annat som inspirationsföreläsare och driver en av världens största sommarhockeyskolor för tjejer.

David Lindeskär, vice ordförande Uddevalla skateboardförening.
Uddevalla skateboardförening vill främja skateboardåkning och den lokala skateboardkulturen. Vara en mötesplats som ska verka för jämställdhet och värna om människors lika värde och motverka all form av diskriminering.

David Oest, moderator är verksamhetsutvecklare inom scenkonst på Sensus studieförbund, skådespelare, författare och tränare för ett flicklag i fotboll.

5 maj kl 18.30-20.00. Plats: Bohusläns museum och digitalt via Zoom

Länk till mötet: https://us06web.zoom.us/j/89073844082

Bäst funkar det att delta i mötet med Zoom-klienten som du kan ladda ner på https://zoom.us/download. Du kan även ansluta till mötet genom att öppna mötes-länken i din webbläsare (helst Chrome). “Join from your browser”. Här kan du läsa mer om hur Zoom funkar: https://digitalaverktyg.sensus.se/material/kom-igang-gratis-med-tjansten-zoom

BAKGRUND - REALITY CHECK Verklighet och upplevelser är något vi alla befinner oss mitt i och är med om, men vad vi kanske inte alltid tänker på är hur olika våra upplevelser av samma verklighet kan vara. Reality Check är ett utställnings-koncept på Bohusläns museum där besökare uppmanas dela berättelser och erfarenheter. Detta är bakgrunden till denna temakvällen med panelsamtalet och reflektion. Även under 2022 kommer även Demokrati vara ett övergripande tema för Reality check.

Arrangemangsnummer: 810176

I samarbete med

Medverkande

David Oest

Kontaktperson