Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

STOCKHOLM

STÖR DÖDEN – STÄRK LIVET

Internationella Suicidpreventiva dagen 10 september 2022

Datum

10 september 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 14:00 - 16:30

Pris

Kostnadsfritt

Arrangörer: SPES, Mind, SPIV och Sensus

Välkommen till en eftermiddag i samarrangemang med SPES, Mind, SPIV och Sensus, med presentationer kring suicidprevention och folkhälsoproblemet som innebär att ca fyra personer om dagen tar sitt liv i Sverige.

Genom att Störa Döden – kan vi Stärka Livet!

Program

Moderator: Frida Boisen

14.00 Arrangörerna hälsar välkomna

14.05 Stör Döden, kampanjen och webbutbildningen Björn Eklund, SPES och Johanna Nordin, Mind

14.25 Mind – Självmordslinjen och Äldrelinjen Johanna Nordin, Mind

14.40 SPIV – Psykisk Livräddnings utbildningar Anna maria Nilsson, SPIV

14.50 Anna Maria Nilsson, Doktorandprojektet ”SCREAM – kognition och ångest i akuta suicidala episoder

15.10-15.30 Paus

15.30 SPES – Stöd till efterlevande när någon tagit sitt liv Björn Eklund, SPES

15.40 Vägen mot suicid – en inblick i hjärnans kemi Leif Svanlund, SPES

16.00 Boken ”Berätta aldrig det här” och projektet Läsa för livet Frida Boisen och Inger Händestam, SPES

16.20-16.30 Arrangörerna tackar för dagen

Tid & plats

Lördagen den 10 september kl. 14-16.30. Eventet äger rum på The Park Södra, Magnus Ladulåsgata 1 i Stockholm. Anmälan görs endast om du är intresserad av att delta på plats. Eventet kommer även livestreamas på Youtube. För dig som vill följa via livestream är adressen: https://www.sensus.se/youtube-live

Björn Eklund, SPES - Björn Eklunds lillasyster tog sitt liv 2015. Björn hittade snabbt en samtalsgrupp i SPES och blev så småningom en av SPES egenerfarna samtalsledare. Ett par år senare började Björn arbeta för förbundet med kommunikation och stödsamordning.

Johanna Nordin, Verksamhetsansvarig Minds stödlinjer Johanna Nordin jobbar på organisationen Mind med ett projekt för att förbättra kunskapen om äldres psykiska hälsa – för både äldre och alla andra.

Anna Maria Nilsson, Anna Maria Nilsson är ordförande i SPIV och specialistläkare i psykiatri och doktorand vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Hon har ett mångårigt intresse för suicidprevention och har medverkat i utveckling av riktlinjer för vården av suicidnära, samt är sedan flera år aktiv som kursledare och utbildare i suicidprevention för läkare och annan personal inom psykiatrisk verksamhetordförande SPIV (Suicidprevention i väst)

Leif Svanlund, ledamot i SPES, samtalsledare och föreläsare.

Inger Händestam, är SPES förbundsordförande och förlorade bägge sina föräldrar i suicid med 20 års mellanrum. Det tog många år innan hon fick information om SPES verksamhet men efter det startade hon samtalsträffar och några år senare utvecklades projektidén om Läsa för livet som skapar biblioterapeutiska studiecirklar genom Sensus Studieförbund där hon är projektledare.

Arrangemangsnummer: 325331

Journalisten och författaren Frida Boisen blev hyllad för sin bok ”Berätta aldrig det här” där hon berättar om hur hennes mamma begick självmord och i ett avskedsbrev la skulden på Frida. Frida är en av landets ledande programledare och utsedd till årets kvinnliga entreprenörer och för fjärde året i rad är hon utsedd av Eventeffect till en av Sveriges topp 100 mest uppskattade och bokade talare och moderatorer.

I samarbete med

Medverkande

Inger Händestam

Kontaktperson