Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

MALMÖ

Stödkonsert för Ukraina - toner för fred och frihet

Kyrkomusiker, körer och välkända artister i Malmö gör tillsammans en stödkonsert för att samla in till ACT Svenska kyrkans humanitära insatser i Ukraina. Samtliga musiker ställer upp ideellt i konserten som äger rum i S:t Petri kyrka. Malmötonsättaren Staffan Storm har specialskrivit ett Lamento, dvs ett musikstycke som uttrycker sorg och klagan, för konserten.

Datum

12 mars 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 18:00 - 19:00

Plats

S:t Petri kyrka Malmö

MALMÖ

Pris

Kostnadsfritt

Kyrkoherde Gunilla Hallonsten är entusiastisk över initiativet och tacksam för att så många framstående artister prioriterar att medverka i denna konsert. – Lördagens konsert kommer att bli fantastisk och jag hoppas att vi blir många som samlas för att manifestera betydelsen av fred och frihet genom musik, säger Gunilla Hallonsten. Musik och kultur för fred har varit avgörande för människors hopp i många krigs- och våldssituationer runtom i världen och därför gör vi denna konsert för fred i Ukraina.

Medverkande: Josefine Andersson Marika Fältskog Marianne Mörck Matilda Paulsson Mikael Samuelson Maria Streijffert Rickard Söderberg Körer i Svenska kyrkan Malmö Orkester ur Malmö SymfoniOrkester, Malmö Operaorkester samt frilansande musiker

Dirigenter och musikalisk ledning: Christian Schultze Karin Oldgren Carl Adam Landström

Fri entré

Konserten kommer även att livestreamas, länk publiceras i nyheten om konserten på Svenska kyrkan Malmös och S:t Petri kyrkas webbplats samt iFacebookeventet.

Arrangemangsnummer: 213150

Kontaktperson