Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Sorgbearbetning

Att känna sorg när man är med om en förlust är normalt och naturligt. Däremot saknar de flesta av oss kunskap om hur man genomför ett sorgearbete. Istället florerar en massa myter och rädslor kring sorg i vårt samhälle. Bristande kunskap och isolering är de två främsta anledningarna till att sorgen förblir oförlöst.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:00

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Plats

Sensus Göteborg DrottninggatanGrupprum 33 våning 3

Drottninggatan 30 41114 GÖTEBORG

Pris

2500 kr

Under sorgen väntar glädjen!

Programmet för Sorgbearbetning är en evidensbaserad metod för bearbetning av sorger och förluster.

Med metoden kan du bearbeta alla slags händelser och relationer – som dödsfall, separationer, relationsproblem och andra betydande livsförändringar, med både levande och döda personer. Det kan handla om saker som inträffat nyligen eller för länge sedan. Du behöver aldrig involvera eller konfrontera någon annan, utan det handlar om ett konkret eget arbete. 

Tiden läker alla sår. Var stark för barnens skull. Livet går vidare. Klyschorna kring sörjandet är många, men inte verksamma. Så hur gör man då, när den man älskar gått hädan eller försvunnit in i en annans famn?


SORG
Att känna sorg när man är med om en förlust är normalt och naturligt. Däremot saknar de flesta av oss kunskap om hur man genomför ett sorgearbete. Istället florerar en massa myter och rädslor kring sorg i vårt samhälle. Bristande kunskap och isolering är de två främsta anledningarna till att sorgen förblir oförlöst.

Sorg är den normala och naturliga känslomässiga reaktionen på en förändring av något slag. Dödsfall och skilsmässor är de situationer som oftast förknippas med sorg. Separationer, övergrepp, relationsproblematik (till partner, föräldrar, barn, vänner, kollegor), egen eller annans sjukdom, att förlora ett husdjur eller att livet inte blev som man hade tänkt sig, är andra exempel på förluster som kan orsaka sorg. Även utbrändhet/utmattningsdepression bottnar ofta i sorg, eftersom oförlöst sorg ofta ligger bakom de beteenden som orsakar dessa symptom.


BAKGRUND
Kursmaterialet vi använder oss av i Individuell Sorgbearbetning är utvecklat av John W James och Russell Friedman som i över 35 år haft målet att hjälpa så många sörjande som möjligt med sorgbearbetning.

KURSLEDAREN
Carina Persson, certifierad handledare i sorgbearbetning, utbildad hos Svenska Institutet för Sorgbearbetning.

KURSBESKRIVNING
Kursen är utformad för att ge dig kunskap om hur du kan förlösa din sorg så att du åter kan delta helt och fullt i livet.

Under kursen genomför du ditt eget sorgearbete. Jag som kursledaren ger instruktioner, men det är du som kursdeltagaren som gör det mesta av arbetet. Kursen är inte terapi, utan ett sätt att förmedla kunskap och erbjuda stöd så att du kan genomföra din egna bearbetning.

Första kurstillfället presenterar vi oss kort för varandra, går igenom kursupplägget, delar ut kursmaterial och bok, diskuterar om åtaganden och känslomässigt stöd, samt delar ut en första hemuppgift. Övriga kurstillfällen har följande upplägg: Inledningsvis går vi igenom dagens tema och besvarar eventuella frågor som kan ha uppstått sedan förra träffen. Därefter går vi igenom veckans hemuppgift. Vi reflekterar kring det vi har gjort. Avslutningsvis ges en ny hemuppgift. Skulle frågor på hemuppgiften uppstå så ingår även möjligheten att ringa för vägledning.

Sagt från några som har gått kursen:
"Mycket bra, gjorde gott i min själ. Så glad att jag gjorde detta, känns mycket lättare nu"
"Ångrade INTE att jag gick den här kursen" 
"Enormt känslomässigt men samtidigt så skönt att få prata om"
"Kursen var en lektion i att vara sann mot mig själv och min omgivning. Den gav insikt, mod, inspiration och ny livsenergi"
"Har gett mig ett fantastiskt verktyg som verkligen fungerar, en av de bästa investeringar jag har gjort."


PRAKTISKA DETALJER
Kurslängd: 5 veckor.
Omfattning: Ett möte á 90 minuter per vecka, samt cirka 1–2 timmar för hemuppgifter.
Plats: Sensus lokaler i Göteborg, Drottninggatan 30
Avgift: 2 500 kronor. (ordinariepris 3 500 kr)

Kursmaterial: Litteratur och kursmaterial ingår.
Antal deltagare: Minst 2 och max 6.

Tiden vi avsätter är 90 minuter, men den faktiska tiden för varje träff är 60 till 90 minuter beroende på vilken tid övningarna tar.


KONTAKT/FRÅGOR
Har du frågor om utbildningen? Kontakta Carina: carina@myactivemind.se
Läs mer om kursen på www.myactivemind.se

Arrangemangsnummer: 506504