Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

UDDEVALLA

Sommarjazz

Välkommen till föreningen L´Jazz sommarjazz, i år på Gustafsberg utanför Uddevalla!

Datum

Se beskrivning

Dag

Se beskrivning

Tid

Kl 20:00 - 22:00

Plats

Gustafsbergs badrestaurang

Gustavsberg 465 45191 UDDEVALLA

Pris

Se beskrivning

Program

25 juli - Lars Jansson Trio + Hans Ulrik
Lars Jansson behöver ingen presentation längre. Han är helt enkelt självklar, lysande, och blir bara bättre, och som vanligt med en förträfflig solist på scen.

Hans Ulrik, sax
Lars Jansson, piano
Thomas Fonnesbæk, bas
Palle Svanberg, trummor

26 juli - Isabelle Lundgren
Musiksommaren i Stockholm började med en hyllning till Judy Garland med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset. Det är ingen tillfällighet att Isabella Lundgren stod vid micken, vår värmländska Billie Holiday:

”Denna gudabenådade sångerska är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt. Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering. Att hon har något att säga med sina texter bidrar förstås också till magin.” Dan Backman, SVD

Isabella Lundgren, sång
Daniel Fredriksson, trummor
Carl Bagge, piano
Niklas Fernqvist, bas

27 juli - Arild Andersen group + Marius Neset
Att säga att Arild Andersen, basisten med den stora, varma tonen, är en av Norges största jazzmusiker är att ta i i underkant. Det var länge sen Arild Andersen blev för stor för Norge och blev medmusikant till Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell, Pat Metheny och Joshua Redman. Till Ljungskile kommer han i sällskap med några av sina unga favoriter, som Marius Neset, det mest fantastiska du kan höra idag på sax (därtill kompositör som förfört Bergens Philharmonic, Kringkastingsorkesteret KORK och London Sinfonietta).

”Det er ganske utrolig at en kvartett med fire individualister, fire musikere på øverste toppnivå, klarer å spille så vanvittig samstemt, som om de var en eneste felles musikalsk organisme” Live Sætre, Dagningen, Dølajazz

Arild Andersen, bas
Marius Neset, sax
Helge Lien, piano
Håkon Mjåset Johansen, trummor

28 juli - Makross
”Det går helt enkelt inte att vara på dåligt humör när Makross drar igång” Daniel Gustavsson, Lira

”Gruppen låter ofta större än de fyra eller fem man de är” Lennart Götesson, Dala-demokraten

”Friskt och fräckt, spräck och stiltje i en enda glad och häftig röra alltså. Svänger gör det för det mesta, samförståndet mellan de fyra är imponerande” Jan Olsson, Digjazz

Rasmus Nyvall sax, klarinett Jens Persson, sax
Fabian Kallerdahl, piano
Andreas Henningsson, bas
Kristoffer Rostedt, trummor

29 juli - Violet Green
Violet Green hyllar jazzens, bluesens och rockens fantastiska kvinnor: Bessie Smith, Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Janis Joplin, Aretha Franklin, Amy Winehouse. De var nyskapande och intensiva och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck, men få av dem uppskattats efter förtjänst. Violet green hör till dem som försöker ändra på det! På Gustafsberg öppnar de en skattkista fylld med musik och märkliga historier.

Ulla Wrethagen, gitarr, sång
Carola Andersson Mellqvist, sång
Elsie Petrén, sax
Anna Hammarsten, keyboard, sång
Lena Andersson, bas
Eva Grund, trummor

30 juli - Johan Borgström sextett
Något av det bästa som Göteborg har att erbjuda i jazzväg är GJO, Gothenburg Jazz Orchestra, ett storband med bl a medlemmar från BBB. De framträder första måndagen i månaden på Vauxhall på Tredje Långgatan med ständigt nya legender o stjärnor i rampljuset. Ledaren för dessa underbara evenemang är Johan Borgström, lysande saxofonist, inte minst på sopran. Det blir han som tänder Sommarjazzens finalfyrverkeri lördagen 30 juli ihop med några av Göteborgs bästa jazzmusiker.

Johan Borgström, sax
Anders Persson, piano
Erik Weisglas, gitarr
Olli Rantala, bas
Göran Kroon, trummor
Michael Andersson, slagverk

Info

Insläpp från kl 19:00 varje kväll. För pris, anmälan, m.m. - se jazzföreningen L´Jazz hemsida här

Arrangemangsnummer: 810965

I samarbete med