Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

SOM presenterar Manifestival i Göteborg

Lördagen den 29:e april går den första upplagan av Manifestival av stapeln.

Datum

29 april 2023

Dag

Lördag

Tid

Kl 17:00 - 17:30

Pris

Kostnadsfritt

Bakom endagsfestivalen står SOM (Sveriges oberoende musikproducenter) och arrangemanget ger 20-årsjubilerande Manifestgalan fler ben att stå på. Festivalen rör sig mellan tre av Göteborgs bästa scener just nu: panelsamtalen hålls på Fyrens Ölkafé, det huvudsakliga festivalprogrammet hålls på Oceanen och efterfesten på Yaki-Da. Framträder gör Anders Enda Barnet, Pelicat (NO), Jaguair, Aevy Lore, Julia Bengtsson och Folkdivizjon. Mer info om banden finns här nedanför

På Fyrens Ölkafé: Föreläsningar

16.00 - ATT JOBBA MOT HELA NORDEN

 • Isak Asgeirsson, Kniven PR
 • Ebba Westerberg, musiker och bokare
 • Moderator: Mats Hammerman, Massproduktion

17.00 - LIVE I SVERIGE, NORGE, DANMARK

 • Daniel Johansson, Göteborgs Kulturkalas
 • Jonas Rohde-Moe, Rohdos Records, Oslo
 • Moderator: Yohanna Eek, Yoha Sounds

På OCEANEN framträder:

 • Anders Enda Barnet Under långa nattliga promenader i Onsala lyssnar Anders Göransson a.k.a Anders Enda Barnet på Warren Zevon och drömmer att han är i LA vid samma tid som Elton John spelar på Hollywood Bowl.
 • Pelicat (NO) Pelicat är en gemensam lekplats där medlemmarna kan spela in sin musik utan några andra gränser än de som de själva sätter upp. Resultatet är musik med ett starkt fokus på melodier och en varm atmosfär, inspirerad av Harry Nilsson, George Harrison och andra stora låtskrivare från den eran.
 • Aevy Lore + Julia Bengtson Aevy Lore bjuder in till en värld av atmosfärisk alt-pop. Med influenser från artister som Aurora och Ane Brun rymmer hennes produktioner en medryckande mystik. Med avstamp i den svenska folkmusiken utforskar Julia Bengtson samklangen mellan fiol, sång och datorbaserad live-elektronik. Under Manifestivalen framför Aevy Lore och Julia Bengtson en gemensam spelning där deras respektive akter får eget utrymme, samtidigt som de deltar som musiker i varandras akter, och framför vissa låtar tillsammans

På YAKI-DA framträder:

 • Folkdivizjon Malmöbaserat Klezmerband som byggt en allt större publik genom intensivt turnerande.
 • Jaguair Soundet kan beskrivas som basdrivet, rytmiskt och krautigt, med psykedeliska inslag och en högt svävande, glödande röst. Rebecca Sjöberg Värmdöartisten Rebecca Sjöberg släpper debut-EP i maj och har redan hyllats av SVT PSL för sin atmosfäriska och nära popmusik på svenska.

SOM:s ordförande Eva Karman Reinhold om Manifestival: ”Vi har länge drömt om att göra Manifest till mer än en prisgala, i syfte att sätta mer ljus på bredden av den svenska oberoende musikscenen. Som ett led i detta förstärkte vi årets Manifestgala med fler liveakter än tidigare, och nu kommer nästa steg – Manifestival! Det blir en festival i Göteborg med en rad band från olika oberoende bolag. Dessutom arrangerar vi två seminarier tillsammans med Westside Music om hur man lyckas i Norden med gäster från både Norge och Danmark. Vi hoppas detta ska bli både roligt, upplysande och en unik möjlighet för nya akter att möta en ny publik.”

Mer info om Manifest och Manifestival finns på: https://manifestgalan.se/

Biljetter

Arrangemangsnummer: 502679

I samarbete med