Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Jari Välitalo

HALMSTAD

Snacka om samhället

En studiecirkel om samhällsfrågor där du väljer ämnet - Grupp 1

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

8 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

Sensus HalmstadStora salen

Karl XI:s väg 2 30242 HALMSTAD

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Går det att snacka fram ett bättre samhälle? Oavsett vad man svarar på den frågan är det viktigt att vi pratar. Och hur vi pratar. Snacka om samhället är studiecirkeln om samhällsfrågor som nu går in på sin tredje termin.

Snacka om samhället syftar till att få fler svenskar engagerade i samhällsdebatten. Att få fler att hitta sin väg in i diskussionen om vilket samhälle vi vill ha. Genom att låta deltagarna själva välja ämne och genom att utgå från allas egen vardag har vi i vår samtalscirkel hittat en oas. Vi pratar respektfullt, med nyfikenhet, högt i tak och utan partipolitik om frågorna som vi tycker är viktigast. Det har tidigare terminer handlat om kulturen, flyktingpolitiken, skolan, demokratin, klimathotet och välfärden, för att ta några exempel. Tillsammans har deltagarna fått nya perspektiv och engagemang.

Som deltagare väljer du tillsammans med cirkelledaren ett ämne som är viktigt för just dig, och så fördjupar vi oss i det genom diskussioner. Allas perspektiv är viktiga. Alla får prata till punkt och vi har högt i tak. Men samtalsledaren - som är journalist - ställer också en del av de jobbiga frågorna. De som man ibland slipper när man diskuterar med vänner.

Cirkelledare Linda Thulin är mest känd från sina år på Sveriges Radio. Hon har varit programledare på P4 Halland och även lett P1-program som Studio Ett och Människor och tro. Hon har också jobbat bakom kulisserna på flera olika produktioner.

OBS! Grupp 1 genomförs på tisdagar. För att anmäla dig till Grupp 2 på torsdagar - klicka här!

Arrangemangsid: 1572748

Ledare

Linda Thulin

Kontaktperson