Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Småbruksgrupp för kvinnor i Kalmar län

Detta är ett erbjudande om att gå med i en grupp av småbrukare och självhushållare av olika grad och inriktningar som lär av varandra i södra Kalmar län under 2023. Gruppen är en kamratcirkel och en deltagare kommer behöva bli kontaktperson gentemot Sensus och rapportera närvaron.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodagar

Torsdag, Lördag

Tid

Kl 9:00 - 13:00

Omfattning

6 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

Hemmen

Pris

100 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Upplägg

Tanken är att vi träffas ca en gång i månaden hemma hos en deltagare som blir träffens värd. Under dagen står värden för fika och enkel lunch och som motprestation arbetar vi tillsammans med ett gemensamt projekt på gården i ca 1-2 timmar. Värden planerar också dagens schema som presenteras vid morgonfikat. Detta är ett förslag - gruppen bestämmer tillsammans om vi vill göra såhär eller ändra det.

Dagen börjar eller slutar med en workshop, diskussion eller föreläsning om något särskilt ämne som intresserar gruppen, t.ex. djuruppfödning, odling, dammar, trädgårdsplanering, slakt, aquaponi, förädling av livsmedel eller vad vi nu har för resurser och önskemål i gruppen. Värden står själv för denna eller ber någon annan i eller utanför gruppen att dela sin kunskap. Här kan Sensus hjälpa till vid behov.

Gruppen delar lika på värdskapet, sina kunskaper och arbetsinsats under årets träffar. Gruppen börjar träffas i april och fortsätter till årets slut (eller vidare om så önskas).

För att vi rimligt ska kunna ta oss till varandra för träffarna så välkomnar vi deltagare ifrån Kalmar, Nybro, Torsås, Emmaboda, Oskarshamn, Mönsterås, Högsby och Ölands kommuner. Resorna står vi själva för. Om du vill delta och bor utanför dessa kommuner finns möjlighet att göra det men då utan att stå som värd för en träff. Vi blir 3-6 värdar och upp till 10 deltagare totalt under kursen.

Arrangemangsnummer: 105945

Kontaktperson