Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

MALMÖ

Skogsbadinspiration för Delta tillsammans i parkmiljö

Vi medarbetare och intresserade i Delta tillsammans projektet möts i parkmiljö för att inspireras av skogsbadets teori och övningar med Marianne Larsson.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:45 - 15:30

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Plats

Malmö stadsbibliotekUtomhus

Kung Oscars väg 11 21133 MALMÖ

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen på ledarworkshop i skogsbad. Denna gången i parkmiljö så vi tillsammans kan uppleva och reflektera över hur det kan utformas.  Vi är ute hela dagen  eventuellt går vi in en stund för lunch beroende på väderlek. Vi  håller till i slottsparken i Malmö där vi guidas av Marianne Larsson.  

Skogsbadsövningar varvas med reflektioner, teori och erfarenhetsutbyte.  Det kommer även en del där vi  samtalar kring hur man kan ta med  naturen på inomhuspass  Det kommer finnas möjlighet  för alla som som vill att i slutet av dagen  prova på att leda en kort skogsbadsövning själv.  Detta är inget du behöver förbereda. 

”Skogsbad eller "shinrin-yoku" som det också kallas på Japanska är en utomhusaktivitet för mental och fysisk återhämtning och välmående. Du kommer att uppleva naturen på ett sätt som du aldrig gjort tidigare samtidigt som du kommer att fylla på ditt må-bra-konto och återställa balansen i din kropp och själ. ”Text: Marianne Larsson, Källarbacken AB

Tänk på vid skogsbad sjunker  ofta pulsen och därmed  blir man också  kallare! Klä dig gärna i lager och efter väder. 

Ta med dig:

  • en extra tröja. 
  • mössa och vantar. 
  • Vattentäta skor då det kan vara fuktigt i gräs och mark. 
  • täck- eller regnbyxor
  • täck- eller regnjacka. 
  • vattenflaska 

Samling och praktiskt 

Vi träffas 9.45  utanför entrén till Stadsbiblioteket, Kung Oscars väg 11  i Malmö. Därefter går vi gemensamt  och möter upp Marianne i slottsparken.  

Om det är en gul varning för väder, kan dagen ställas in och vi kontaktar er men annars genomförs den utomhus oavsett väderlek där vi använder  vädret som ett pedagogiskt hjälpmedel för att komma i kontakt med naturen, varandra och oss själva.   

Projektet bjuder på lunch och fika.   Vid anmälan ange ev. allergier eller kostpreferenser samt vilken aktivitetsgrupp/partnerorganisation/kommun du kommer ifrån  senast den 23  oktober behöver vi  din anmälan här på webbsidan alternativt via mail till marie.coster@sensus.se

 

 

 

Arrangemangsnummer: 205056

I samarbete med