Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

SKELLEFTEÅ

Skellefteå Pride: En minoritet i minoriteten Romer och i en resandefamilj

Att leva i en kultur som Resande eller Rom inkluderar en del oskrivna regler. Att komma ut med att vara avvikande, på fler sätt än genom din etnicitet och behöva presentera det för den äldre generationen är inte alltid enkelt. Men ibland kan familjen och framförallt de äldre överraska.

Datum

14 februari 2024

Dag

Onsdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Plats

Sara kulturhusScen 3

Kanalgatan 43b 93131 SKELLEFTEÅ

Pris

Kostnadsfritt

Att befinna sig i två olika minoriteter gör att man ibland får reaktioner, som ibland kan överraska och ibland kan förvåna. Fördomarna i de två olika minoriteterna skiljer sig inte nämnvärt från alla andra, de tar bara sig andra uttryck. Vi är alla människor, oavsett vilken minoritet vi tillhör, och bara för att man tillhör en minoritet så är det inte per automatik så att toleransen och medkännande är en självklar del i minoriteten eller att inkludering är något som ingår. 

Ibland kan det vara en balansgång att navigera mellan de två olika minoriteterna. Så det gäller att hitta sitt eget sätt att förhålla sig till det för att kunna passa in och få vara en del av gemenskapen. Ofta handlar det om att omge sig med rätt människor, att hitta sin grupp eller att hitta sitt eget sätt att förhålla sig till det som avviker. 

I resandegruppen underlättar det att ha en familj som accepterar det som avviker, eftersom det är de som sätter normen för omgivningens sätt att bemöta en person. 

Föreläsningen är ett samarbete mellan Västerbottensteatern, förlaget DIKKO, Rättighetscentrum Västerbotten och studieförbundet Sensus.

Arrangemangsid: 1578169

Medverkande

Britt-Inger Hedström Lundqvist

Kontaktperson

Kontor