Distans

Skapa en bilderbok grundkurs kväll

Denna kurs vänder sig till dig som vill lära dig mer om att skriva och illustrera en bilderbok. Inga förkunskaper krävs, du behöver inte ens kunna rita! Det går jättebra att komma med en idé du vill utveckla under kursen men det är inget krav, då vi kommer jobba även med idéarbete.

Startdatum

19 september 2024

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:15

Omfattning

8 tillfällen, 24 studietimmar

Plats

På distans

Pris

1400 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Varmt välkommen till denna nya kurs där du får möjlighet att skapa din alldeles egna bilderbok för barn (eller vuxna)! Vi träffas varje vecka med uppehåll vecka 44 på Zoom.

Innehåll och upplägg

Under 8 digitala träffar jobbar vi fram varsitt bilderboksmanus, från idé till färdigplanerad bok. Vi går igenom en teoretisk grund och varvar detta med praktiska övningar i att skapa ett dynamiskt förhållande mellan bild och text. Planen är att skriva ett manus och en sk dummy, som är en skiss över hela boken som objekt, inte bara bilderna. 

Ledare

Klara Marklund Hjerpe har varit verksam som illustratör och konstnär i 20 år. Med en bakgrund inom språk-, film- och litteraturvetenskap förmedlar hon ett helhetsgrepp om såväl bilderbokens pedagogiska möjligheter som samspelet mellan text och bild. Hon har gett ut två egna bilderböcker samt driver Lyra förlag och manusutveckling.

 

Arrangemangsid: 1599278

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter