DEGERFORS

Skapa ditt konstverk: från blyerts till akryl

Denna kurs är till alla som vill utforska akrylmåleriets grunder, från nybörjare till mer erfarna konstnärer. Ta steget från enkla skisser till färgstarka akrylverk och utveckla din konstnärliga förmåga.

Startdatum

15 september 2024

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 13:30 - 16:30

Omfattning

5 tillfällen, 20 studietimmar

Pris

950 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Välkommen till en inspirerande målarkurs där kreativ utforskning och självuttryck står i centrum. Genom en kombination av ritning och målning erbjuder vi en unik möjlighet att fördjupa din förståelse för konstens många uttryck.

Första träffen: Blyertspennor i fokus Vi börjar vår konstnärliga resa med blyertspennan, ett grundläggande verktyg för alla konstnärer. Du kommer att lära dig om olika typer av blyertspennor och papper, och genom en rad övningar experimentera med streck och tekniker. Med en grund i skuggning, proportioner och linjer, kommer du att få en stadig grund att stå på.

Träff 2: Förberedelser för akrylmålning, en bro mellan ritning och målning. Vi utforskar färglära och komposition för att förbereda dig för övergången till måleri. Du kommer att skissa en bild som senare kommer att bli din första akrylmålning.

Träff 3: Akrylmålning. Nu dyker vi in i akrylmålningens värld. Vi går igenom färgteori och presenterar olika typer av akrylfärger och penslar. Genom att öva på grundning, skiktning och blandning, kommer du att börja skapa ditt eget konstverk på målarduk.

 

Träff 4: Målning. Det är dags att utforska och hitta din unika röst som konstnär. Vi kommer att prova olika målningstekniker och stilar, och du får tid att måla på din tavla. Under hela processen erbjuder ldaren feedback och stöd för att hjälpa dig vidare.

Sista träffen: Utställningsförberedelser. Vi gör de sista på våra tavlor. Vi förbereder oss för kursens höjdpunkt – en utställning. Deltagarna får hjälp att förbereda sina verk för visning och vi reflekterar tillsammans över kursen och framtida konstprojekt.

Avslutning och vernissage: Kursen avslutas med en utställning på Degerfors bibliotek där vi firar våra deltagares kreativa framsteg. Detta är en fantastisk möjlighet att dela din konst med vänner och familj.

Anmäl dig till vår kurs i akrylmåleri och ta ditt första steg mot att bli den konstnär du alltid drömt om att vara. Vi ser fram emot din anmälan!

Arrangemangsid: 1593160

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter