Distans

Självbiografiskt skrivande - sommarkurs online

Startdatum

1 augusti 2024

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Omfattning

4 tillfällen, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

1495 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I denna online-kurs kommer du att få skrivuppgifter, skrivtips, stöd och vägledning för att börja skriva berättelsen om ditt liv.

Våra minnen är ett myller av osammanhängande bilder som turas om med att dyka upp på ytan och sedan försvinna igen. Kanske är det också därför vi vill skriva ner dem: vi vill utläsa en ordning ur dem, göra dem till någonting begripligt, sätta dem i ett sammanhang. Minnen kan likna drömmar. Ibland vet vi inte längre om det som vi minns är sant eller om vi har kompletterat det med hjälp av vår fantasi (eller andras berättelser). När vi skriver ner våra minnen väljer vi ut, fyller igen hål och skapar samband. Det är en skapande process. Vi hittar på vår livs berättelse.

Tid:

1 - 31 augusti 2024

 Fyra (frivilliga) zoom-möten

3 augusti, 10 augusti, 17 augusti, 24 augusti, kl. 19:00-20:00

Vi har vår egen studieplats på nätplattformen Learnify och du kan själv styra dina tider.

Ledare:

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Hon har lett många uppskattade skrivarkurser hos Sensus under åren. Sabine är certifierad skrivpedagog (utbildad i Berlin) och har dessutom över 30 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har skrivit flera böcker (på tyska och på svenska) och även arbetat som litterär översättare från svenska till tyska.

Arrangemangsid: 1592770

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter