Bild: Scandinav Bildbyrå
25 januari 2024
Torsdag
Kl 12:00 - 15:45
1 tillfälle, 4 studietimmar
250 kr
Gott om platser kvar
Vi äter mycket tillsammans i kyrkan, och samtidigt har vi högt uppsatta mål om att reducera den kyrkliga verksamhetens klimatavtryck så långt det bara är möjligt. Det är därför viktigt att vi reflekterar över våra måltiders påverkan på klimat och natur och hur vi kan minska den. Under denna eftermiddag får ni som deltar lära er om matens påverkan och hur man kan justera recept för att göra dem mer klimatvänliga.
Seminariet ingår i projektet Hållbara måltider, en del av Svenska kyrkans färdplan för klimatet. Vi har främst fokuserat på att hjälpa stiftsgårdar och folkhögskolor att arbeta med sina lunchers klimatavtryck, med hjälp av Världsnaturfondens (WWF) modell One Planet Plate. Nu vänder vi oss till en bredare målgrupp; husmödrar, församlingsvärdinnor, ideella och alla som lagar eller serverar mat inom kyrkan.
Anmälan senast den 2 januari.
Frågor om kursinnehållet: annika.spalde@svenskakyrkan.se
I samarbete med projektet Hållbara måltider och Linköpings stift.
Program
12:00 Gemensam lunch
13:00 Introduktion
13:30 Om mat och klimat och One Planet Plate
14:30 Paus
14:45 Grupparbete utifrån WWF:s matkalkylator
15:15 Frågor och samtal, presentation av studiematerial
15:30 Avslut och andakt
Arrangemangsnummer: 606286