Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

BORÅS

Scenkonst, konst och plats- ett samtal med Teater Nu/ Boy Konsthall

Följ med på ett inspirerande samtal om konst och platser. Vad händer när Bollebygd blir en plats där ny samtidskonst skapas och vad kan konsten göra för utvecklingen lokalt? Vad händer när en skapar scenkonst utifrån plats och låter spelplatsen vara en del av den konstnärliga inramningen?

Datum

16 november 2022

Dag

Onsdag

Tid

Kl 13:00 - 13:45

Plats

SagateaternFoajén

Österlånggatan 59 50710 BORÅS

Pris

Kostnadsfritt

Detta arrangemang är del av Borås Borås, kultur- och folkbildningsdag. Varmt välkommen på hela dagen och inspireras av återbruksstudion HURRA PANGPANG, lär dig mer om Lars Tunbjörk, lyssna på kommunpoeten och kulturchefen, titta på Borås offentliga konst, fascineras av Boy Konsthall/Teater Nu och njut av musikteater tillsammans med dig själv och andra.

“Vad är en plats? Det vi kallar scen eller konsthall skulle ju dofta lika underbart vad det än hette. Scen, lägg bort ditt namn, det är ju inte ens en del av dig. Byt ut det mot hela Sjuhärad” Ja, vad är ett namn?, som Julia utbrast i världens mest kändaste pjäs Romeo och Julia. Eller som vi väljer att omtolka citatet - en plats. Teater Nu är ett scenkonst- och konstkompani som driver en konsthall i Bollebygd, Boy konsthall, och som har spelat teater runt om i Sjuhärad. För Teater Nu har platsen alltid varit central, även som bitvis platslösa.

Teater Nu Teater Nu är ett scen- och konstkompani med bas i Bollebygd och Göteborg som skapar scenkonst, rum för samtidskonst och mobiliserar mötesplatser. Teater Nu brinner för utforskandet av nya platser, nya former, nyskrivet och arbetar tvärdisciplinärt.

-> Sedan 2017 driver Teater Nu Boy konsthall i Bollebygd. Där presenteras utställningar, huseras en småskalig konsthantverksbutik och drivs ett internationellt residensprogram.

-> Teater Nu skapar scenkonstverk, ofta platsspecifika och sprungna ur filosofiska frågor.

-> Teater Nu arbetar i olika typer av tvärdisciplinära samarbets- och utvecklingsprojekt, senast EU-projektet Trainart med pilotprojektet Konsthall: Teater, som är en världsomspännande konsthall i readymade anda, med epicentrum i Gamlestaden.

Matilda Klamas och Sara Östebro Matilda Klamas och Sara Östebro grundade Teater Nu 2007 och har sedan dess drivit Teater Nu som konstnärliga ledare. Sara Östebro är även curator och projektledare för Boy konsthall. Matilda Klamas konstnärliga praktik är teaterregi, senast aktuell med föreställningen Ett eget rum / Apartment för Teater Nu 2021 som spelades i Rydal, Borås och Göteborg.

Genomförs med stöd av Västragötalandsregionen

Arrangemangsnummer: 812664