Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Gå med i SAS-kören

SAS-kören är en hopslagning av tidigare Scanairkören, Linjeflygskören och SAS-kören och är en blandad kör med drygt 30 sångare. Kom och sjung med oss! Vi behöver framför allt tenorer och basar.

Startdatum

Vår 2023

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 21:30

Omfattning

17 tillfällen, 51 studietimmar

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Mer om SAS-kören

Vi sjunger ett blandat urval av klassiska verk, folkmusik från världens alla hörn och naturligtvis traditionella körstycken beroende på årstid. Vår strävan är att hålla en blandad repertoar och ibland övar vi även in större verk som t.ex. Mozarts "Requiem", "Missa in Angustiis" och ”Missa brevis Sancti Joannis de Deo” av Joseph Haydn. Vid större verk uppträder vi oftast tillsammans med andra körer, orkester och solister.

Vi genomför körseminarier höst och vår för att förbereda oss inför konserter. Vi har årligen en Julkonsert och en Vårkonsert, där vi både sjunger traditionella körstycken för årstiden men också en del sånger av mer oväntat slag. Varje höst tar vi en långhelg och reser till någon stad i Europa och håller en konsert på orten. Vi har ett antagningsförfarande där vår körledare, efter en repetition, lyssnar på de som vill ansluta till vår verksamhet och avgör om sångaren passar i vår kör.

Repetitioner

Vi övar på tisdagar klockan 19:00 - 21:30, just nu i Bergshamra Skola i Solna.

Om vår dirigent Kjell Perder

Vår dirigent Kjell Perder leder våra repetitioner och konserter från och med våren 2019.

Han har åtta års utbildning vid Kungliga Musikhögskolan - först en pedagogisk master och därpå diplomutbildning i komposition. Han har studerat Skapande svenska och Musikvetenskap vid Uppsala Universitet. Huvudsaklig sysselsättning idag är som tonsättare (se http://www.perder.se ), men ”andas musik” på många olika sätt utöver att skriva ny musik: arrangerar, dirigerar, sjunger, spelar, författar och lyssnar.

Kjell har arbetat som lektor på Musikhögskolan i Stockholm och undervisat blivande musikpedagoger, musiker, kyrkomusiker och komponister i såväl Musikhistoria som Musikteori och Komposition. Kjell har under en stor del av sitt vuxna liv varit kördirigent eller ledare för olika vokalensembler.

För två år sedan gav Kjell ut boken ”Älska körsång!” på Wessmans förlag, och ger med den som utgångspunkt regelbundet inspirationsworkshops för körsångare på olika nivåer.

I Kjells verkslista finns fem operor och tonsatt poesi av Karin Boye, Emily Dickinson, Dag Hammarskjöld, Hjalmar Gullberg, Bo Setterlind, William Blake, Bo Bergman, Werner Aspenström, Edith Södergran, Göran Sahlberg m fl. En del av Kjells musik finns att lyssna på här: http://perder.se/listen/

Körens hemsida och kontakt

www.saskoren.se
#hittaenkör

Ordförande, Elisabeth Söderberg elizabeth.soderberg@sas.se

Arrangemangsid: 1372761