Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

Rymdstationen Scenkonst Presenterar Föreställning MORTEM

Vi ska alla dö. Vad händer om vi stannar i den tanken under en kväll?

Datum

31 oktober 2021

Dag

Söndag

Tid

Kl 11:00 - 13:00

Pris

150 kr

Den 31:e oktober bjuder Rymdstationen Scenkonst in er till det interaktiva verket MORTEM. Som publik är du huvudrollen i din egen upplevelse. Du kommer få röra dig mellan olika platser och utföra olika aktiviteter som ger dig möjligheten att närma dig det faktum att vi alla en dag ska dö.

Föreställningen undersöker idéen om att vi människor kan behöva konfrontera och acceptera vår egen dödlighet då en flykt från detta skapar lidande. För individen, våra relationer och för den värld vi lever i. I den skandinaviska kontexten förknippas döden oftast med rädsla och smärta, och vi har institutioner som tar hand om döden så att vi andra inte behöver. Döden ses som separerad från livet, istället för något som utgör själva förutsättningen för liv. Samtidigt är det något som vi alla förr eller senare behöver möta. Och troligen har ett och ett halvt år med pandemi gjort att många konfronterats med tankar på liv och död i större grad än tidigare. MORTEM erbjuder dig att djupdyka i tankar, känslor och funderingar som mötet med din egen död kan väcka.

Innan föreställningen kommer du få en broschyr via mail med information. Vi vill därför att du bokar din biljett genom att maila till rymdstationenscenkonst@gmail.com

Arrangemangsnummer: 808296