MÄRSTA

PREP- Verktyg för varaktig kärlek

En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner. Kursen innehåller kommunikationsövningar, träning i konflikthantering och samtal om förväntningar och förhållningssätt.

Startdatum

19 oktober 2024

Veckodagar

Lördag, Söndag

Tid

Kl 9:30 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

För par som vill satsa lite extra – helt enkelt friskvård för relationen!

Helgen 19-20 oktober 2024 håller vi återigen vår populära parkurs PREP – Praktiska Redskap för en Engagerad Parrelation. Kursen hålls som helgkurs på vår mysiga kursgård Herresta Lada, www.herrestalada.com , i vackra Odensala strax norr om Märsta (1 mil från Arlanda/Sigtuna). Här finns också möjligheter till övernattning.

 De senaste tillfällena har kursen varit fulltecknad. I de skriftliga utvärderingarna från kursen får vi dessutom högsta betyg från deltagarna :-). Så om ni vill vara säkra på att få plats anmäl er redan nu!

 

Vad är PREP?
PREP är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för att lättare klara av ett liv tillsammans och innebär också en personlig utveckling. Kursen är inte terapi eller krishantering, utan genomgång och träning av ett antal enkla metoder som kan hjälpa er som par att utvecklas och trivas ihop.

Du gör samtliga övningar med din partner och behöver inte dela någonting med övriga deltagare.

 

Kursens huvudteman

  • Lär er hantera konflikter på ett tryggt sätt
  • Öppna dörrarna för närhet
  • Börja med dig själv och ditt eget ansvar
  • Ta tillvara och utveckla det positiva i förhållandet
  • Vårda tryggheten och långsiktigheten i förhållandet.

 

PREP bygger på över 30 års relationsforskning i främst USA (och är religiöst och politiskt obunden).

 

Vilka vänder sig kursen till?

Kursen vänder sig till par som vill satsa lite extra på sin relation. Kursen passar alla par, oavsett ålder och tid tillsammans. Ett vanligt skäl att gå kursen är att man upplever att man kört fast i gamla hjulspår och vill hitta nya vägar framåt – tillsammans. Ett annat skäl vi hör är att man tillsammans vill bygga en bra start i en ny relation.

Kursen är inte terapi eller krishantering, utan ni som par får helt enkelt prata om viktiga teman och lära er konkreta samtalsmetoder som hjälper er att trivas bättre ihop.

 Hur går kursen till?

Kursen är upplagd runt 13 olika huvudteman i kombination med flera samtalsverktyg som studier visar är avgörande för en framgångsrik parrelation. Vi utgår ifrån en arbetsbok (som ingår i kursavgiften) där samtliga teman finns beskrivna, med tillhörande övningar. Några exempel på teman är Varandras bästa supporter, Håll liv i glädjen, Kommunikation och Tala/lyssna-metoden och Fyra varningssignaler.

Under kursen introducerar vi successivt respektive tema, varefter ni som par får samtala om hur det är för dig/er, samt träna på de olika samtalsverktygen. Du jobbar alltså enbart tillsammans med din partner för att skapa trygghet och lärande för dig och er tillsammans. Vi som kursledare går ibland runt och coachar er enskilt till att använda samtalsverktygen på bästa sätt.

Genom dialogerna kring dessa viktiga teman kommer ni som par att utveckla er medvetenhet i den egna relationen. Sedan kan ni med hjälp av ytterligare övningar i arbetsboken fortsätta träna och utvecklas på hemmaplan efter kursen.

Om kursledarna

Vi som håller kursen, Tord & Heléne, är själva ett par. Vi gick själva kursen 2005, när vi hade varit ett par i ca ett halvår och använder sedan dess verktygen vi lärde oss regelbundet - med gott resultat! Vi utbildade oss omgående till ledare då vi upplevde kursen som mycket värdefull och har nu genomfört drygt 30 PREP-kurser genom åren. Båda är även certifierade coacher.

 Vi bor på vår egen, mysiga kursgård, Herresta Lada, strax norr om Märsta, där också kursen hålls. Det känns så meningsfullt att dela med sig av denna kunskap som så påtagligt stärker par att komma närmare varandra.

 Återkoppling från våra kursdeltagare

Vi har alltid skriftliga utvärderingar och här är ett par axplock: "Ni är fantastiskt trygga och inspirerande som ledare!" "Mycket givande att få sitta tillsammans i paret och prata ihop med nya samtalsmetoder!" "Maten var fantastiskt god!!" "Vilken kick för vår relation! Vi har fått verktyg och inspiration för att fördjupa kärleken." "Denna kurs borde alla par gå! Och förstå skillnaden mellan förebyggande friskvård (=PREP) och parterapi (som detta inte är!)”.

 På landet i fridfull miljö

Vi håller parkursen under en helg, helt ostört i vacker och fridfull miljö - på vår mysiga kursgård Herresta Lada. Den ligger på landet strax norr om Märsta, ca en mil från Arlanda/Sigtuna. Läs mer på www.herrestalada.com .

 

Vad kostar det?

Kursen kostar 2 595 kr per person. I priset ingår förmiddagsfika med ostfralla, vegetarisk sopplunch, fruktskål, eftermiddagsfika med bakverk båda dagarna. Varje deltagare får också varsin gedigen arbetsbok som paret kan fortsätta att jobba med på hemmaplan efter kursen. Max antal deltagande par: 9 stycken.

 

Möjlighet till övernattning

Om ni önskar bo över på vår trivsamma kursgård (se www.herrestalada.com ) tillkommer pris för övernattning med 475 kr per person i dubbelrum. I priset ingår frukost. Ni tar med er egna lakan och handduk. Middag kan ni välja att laga själva i det gemensamma, fullt utrustade köket, alternativt äter ni på restaurang exempelvis i mysiga Sigtuna (1 mil bort).

 Om ni önskar boka övernattning, vänligen maila direkt till: tord@herrestalada.com .

 

 Varmt välkommen till en fördjupande helg med din partner!

 

Heléne & Tord
PREP-ledare (tillika ett par själva)

Kontakta oss gärna om du vill veta mera!

Heléne har tel 0735-46 56 10, eller Tord med tel 070-201 14 30.

 

Arrangemangsid: 1587232

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter