Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Foto: Lars Forsstedt

KALMAR

PREMIÄR Sensus Art wall - Makt och kraft

På internationella kvinnodagen inviger vi Sensus Art Wall, utställningar i Sensus lokaler av lokala konstnärer som delar vår värdegrund. På denna premiärvernissage är det Ninja-Li Einarsen Stahre från Örsjö som ställer ut sina tavlor i utställningen Makt och Kraft. Varmt välkomna! Ingen föranmälan krävs och vi bjuder på lite tilltugg.

Datum

8 mars 2023

Dag

Onsdag

Tid

Kl 16:00 - 17:30

Pris

Kostnadsfritt

Om utställningen

De målningar Ninja-Li valt ut till den här utställningen visar ett par av de olika tekniker och medier hon använder, främst alkoholbaserat bläck, men även akryl. Att måla med bläck är relativt ovanligt och resultatet blir spännande. De utvalda målningarna representerar även naturen, mångfald och kvinnlig styrka.

Kraftfulla tigrar får symbolisera mångfald och (jäm)likhet. De djupa småländska skogarna där den nordiska folktrons matriarkat härskar, är en påminnelse om att kvinnor inte alltid tillskrivits svaghet och maktlöshet. Skogsrået med sin sexualitet, kraft och makt, en makt som om hon blev väl behandlad använde på ett positivt sätt.

Om konstnären

Ninja-Li har alltid fascinerats av detta väsen som inte beskrivs som ett hjälplöst offer, utan som någon som är stolt och orädd, hjälpsam och ibland uppfriskande elak. Hon är inte lätt att hitta, Skogsfrun, varken i skogen eller i målningarna, men om man tittar noga så finns hon där tillsammans med ett och annat oknytt. Hon beskriver sig själv som ensamstående mamma till fyra tonåringar, långtidssjukriven socionom med konsten som överlevnadsstrategi. Och hon tar ingen skit från någon!

Arrangemangsnummer: 600652

I samarbete med

Kontaktperson