Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

SUNDSVALL

Pipelines Punkskola - ht-23

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad och full

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

8 tillfällen, 32 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fullbokat

Vad är Pipelines Punkskola?
Drömmer du om att spela i band men vågar inte riktigt ta steget? Sitter du hemma på kammaren och nöter Green Day- eller Ramones-låtar tills du driver föräldrarna till vansinne? Vill du arrangera en spelning eller designa tröjor? Är du ung och nyfiken på hur allt kring låtskrivande, bandnamn, spelningar, skivomslag, t-shirts och pins fungerar?

Då är Pipelines Punkskola något för dig!

Ledare för Punkskolan är två bekanta ansikten på Pipeline, Theresa Bystedt och Thomas Björling, vi kommer också ha gästlärare från aktiva och tongivande ”Punkband” från Sveriges etablerade punkscen.


Theresa Bystedt och Thomas Björling har spelat i olika band i en herrans massa år, och även om de har gjort musikaliska utflykter till både rock, metal och pop, så började allt med punken i de tidiga tonåren, som totala nybörjare. 

Kom och häng, fika, ställ frågor, lyssna, spela - så kommer du snabbt att förstå varför punken är den perfekta inkörsporten till allt som rör alternativ musik.

Inga förkunskaper krävs, men vi vill att du är i åldern 12-17 år.
Ju mindre du kan, desto bättre! Beskrivning, idé och syfte

Det är viktigt att trösklarna är låga för deltagarna och inga förkunskaper kommer krävas förutom att man har ett intresse för punk eller punkens anda, dvs att alla kan och skall ges möjlighet att prova på att spela och träffa likasinnade oavsett vem man är, ”Vem som helst får vara hur som helst!”

När vi berättat om vår idé att starta en punkskola för de artister som under det senaste året har spelat hos oss på Pipeline så har vi fått ett fantastiskt gensvar, många vill hjälpa till, resa till Sundsvall för att göra punktinsatser och agera inspiratörer och bidra på sitt sätt till denna skola.

Vi kommer därför bjuda in gästlärare till vissa av dessa träffar.

Vi vill inspirera ungdomar att bilda kluster kring allt som kännetecknar punkens ideal, främst att spela musik ihop med likasinnade, träffa nya vänner och bilda band, men också få en insyn i hur man skriver låtar, hur man bokar spelningar för sitt eget band men också arrangerar spelningar för andra band, hur gör man ett skivomslag, vilken estetik jobbar man med, vad är merchandise och hur gör man tex t-shirts, pins och dekaler?

Detta resulterar i föreläsningar, workshops och massor av musik i en mycket avslappnad miljö.

Pipelines Punkskola pågår under perioden mitten oktober till mitten av december. 
Punkskolan kommer äga rum på Pipeline, Kyrkogatan 6 i Sundsvall på tisdagskvällar.
Startdatum är tisdag den 17 oktober till 5 december, onsdag den 6 december kommer Punkskolan ha en avslutningskonsert på Pipeline för publik, räkna med en grymt fin kväll, boka in i kalendrarna redan nu.

Punkskolan genomförs som en studiecirkel hos Sensus!

Arrangemangsnummer: 106048

Ledare

Theresa Bystedt

Thomas Björling

Kontaktperson

Kontor