Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Foto: Stepan Kiyanov

Distans

Online Gitarr-Retreat med Homesick Mac

Startdatum

5 september 2020

Veckodagar

Lördag, söndag

Tid

Kl 9:00 - 22:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

För nionde gången, men nu online - Homesick Mac's Guitar Retreat - 2020!

Mindre än en riktig retreat, mycket mer än en webinar!

OBS! Onlineformatet har sina för- och nackdelar. Du kommer att behöva en internetuppkoppling såklart, men du måste inte medverka på video om du inte vill. Innehållet kan konsumeras passivt genom att följa instruktioner och de gemensamma övningarna, du gör som det passar dig bäst. Du kommer att kunna ta del av hela innehållet även efteråt då allt som ledaren gör spelas in.

Gitarr-retreaten är en prestigelös samling av folk som spelar gitarr, alla nivåer är välkomna. Självklart är det en fördel om du behärskar de grundläggande ackorden såsom C, G, E, F, A... och att du har spelat ett litet tag, men du behöver absolut inte vara gitarrist!
Dessutom är vi bara online i år och du sitter bekvämt och i eget hem medan du medverkar.

Passar du in i följande:

  • Du kanske har spelat ett tag och sedan lagt av
  • Du kanske spelar visor och pop men vill lära dig kring blues, country, gospel m.m.
  • Du kanske spelar mestadels med plektrum och vill utforska att spela mer med fingrarna
  • Du är intresserad av att spela lite slide men är osäker var du ska börja?
    Då är du hjärtligt välkommen!

En av utvärderingarna:

"Förutom att vara en gudabenådad musiker (vilket jag visste innan), visade sig Mac också vara en fullfjädrad pedagog. Intresserad, öppen och alltid snabb att tydligt förklara eller demonstrera svåra tekniker eller passager. Han vet precis vad han gör, och varför, vilket ger mig som deltagare en total tillit och ett grundmurat förtroende för honom som ledare.

Mac är också ovanligt lyhörd för gruppens individuella utmaningar och behov och har förmåga att improvisera inom ramen för sitt förberedda program – en fantastisk ledaregenskap i ett sådant här sammanhang. Han lyckades med att hålla sin egen, förberedda linje genom hela retreaten, samtidigt som jag kände att det var fritt fram att komma med förslag, frågor och personliga undringar."

Mer om läraren:

Homesick Mac har spelat professionellt sedan 1983. Hans huvudinfluenser var Brownie McGhee & Sonny Terry, Doc Watson och många andra musiker inom tidig Americana - blues, country, folk, ragtime...
Mac har spelat och delat scen med Blues Trio, Sam Mitchell, Louisiana Red, Sven Zetterberg, John Hammond Jr., Michael Roach, Johnny Mars, Mickey Waller m. fl.

"Homesick Mac's Guitar Retreat" är ett tillfälle att lära sig mer om akustisk gitarrspel med fokus på Americana (blues, country...) men det förekommer en hel del andra stilar.

Mac har bedrivit denna retreat sedan 2012 och mer information finns här

Pris:

Två dagar - lördag och söndag: 995:-
Priset inkluderar all undervisning, videoinspelning av hela retreaten samt tillgång till en omfattande bibliotek av instruktionsvideos som uppdateras kontinuerligt. För tillfället finns mer än 70 videos i samlingen

Vid frågor kontakta Homesick Mac:
E-post

Arrangemangsnummer: 320697

Ledare

Dragan "Mac" Ruzic

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.