UDDEVALLA

Vill du vara med och göra Bohusläns historia mer inkluderande?

Funderar du över vem får vara med i historieberättandet? Och vill du påverka vem får synas på Bohusläns museum?

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:45

Omfattning

5 tillfällen, 15 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Nu söker vi personer till en studiecirkel som kommer titta på representation i Bohusläns museums utställningar, till exempel ur ett kvinno-, barn- och queerperspektiv. Bohusläns museum vill genom studiecirkeln kunna skapa utställningar som bidrar till ett mer jämställt historiemedvetande.   

Träffarna kommer ske fysiskt på Bohusläns museum samt på digitala plattformar, såsom Zoom eller Teams. Någon eller några av träffarna kan också äga rum på ett utflyktsmål i Bohuslän.  Startdatum är 23/11, därefter 30/11, 21/12, 11/1 och 25/1.     

Studiecirkeln bedrivs som en del i forskningsprojektet BLOM, Bildning och museer, där man med studiecirklar vill undersöka hur museer kan bidra till folkbildning och hur det kan skapa fördjupad kunskap och livslångt lärande. Du behöver vara över 18 år för att delta. Efter studiecirkelns slut får du möjlighet att delta i en uppföljningsintervju. Det kommer inom projektet arrangeras tre studiecirklar tillsammans med tre olika studieförbund (Sensus, Studieförbundet Vuxenskolan och Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) ). Forskningsprojektet finansieras av Riksantikvarieämbetet och är ett samarbete mellan Bohusläns Museum, den ideella organisationen Utopia samt studieförbunden. I respektive studiecirkel ska forskare från Bohusläns museum delta.

Arrangemangsnummer: 506793

I samarbete med

Kontaktperson