Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

LERDALA

Med rötter och fötter

Med rötter och fötter är en interreligiös utbildning för unga där innehållet fokuserar på att lära känna rasismens olika former i Sverige idag kopplat till sin egen tradition och liv. Deltagarna ska ges verktyg hur vi kan bidra till konstruktiv och inkluderande förändring, samt agera i sitt egna konkreta sammanhang.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Onsdag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 9:00 - 17:00

Omfattning

3 tillfällen, 36 studietimmar

Plats

Flämslätts Stifts- och kursgårdBillinge

54017 LERDALA

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av interreligiös utbildning som ska ge verktyg för att diskutera, samtala och problematisera sitt eget sammanhang i utbyte mellan muslimska ungdomar och kristna ungdomar. Utbildningen ska ge kunskap om rasismens olika former i Sverige, mänskliga rättigheter, makt och demokrati samt antisemitism inom kristen och islamsk tradition.

Utbildningen riktar sig till gymnasieungdomar och uppåt. Utbildningen är också öppen för t.ex. ledare och pedagoger. Vi ser gärna att ni kommer två personer från ert sammanhang/ort. Arrangemanget är ett samarrangemang mellan Göteborgs unga muslimer, Svenska kyrkan i Göteborgs och Skara stift, Svenska Kyrkans Unga i Göteborg och Skara stift samt Sensus. Du som går kursen har en vilja att arbeta mot rasism och främlingsfientlighet, och för ett inkluderande samhälle.

Utbildningen kommer ske vid tre tillfällen. Första tillfället sker som internat lördag-söndag, andra tillfället blir en kortare digital träff, tredje tillfället blir en heldag.

Kursens träffar

30-31 oktober (troligen Flämslätt stifts- och kursgård)
24 november, digital kvällsträff
5 februari 2022, kursdag i Gbg

Anmälningsavgift

250 kr

Vill du veta mer?

Kontakta mig gärna!

ida.liljeblad@svenskakyrkan.se

henrik.frykberg@svenskakyrkan.se

anes.cherigui@gmail.com

anton@skuskarastift.se

Arrangemangsnummer: 340376