GÖTEBORG

MBL i praktiken

Startdatum

11 juni 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 8:30 - 11:30

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Plats

Sensus Göteborg Drottninggatan 30Teorisal 32 vån 3

Drottninggatan 30 41114 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

MBL i praktiken 

Varje dag förs medbestämmandeförhandlingar på olika arbetsplatser, men varje arbetsgivare verkar göra lite annorlunda. I utbildningen ”MBL i praktiken” går vi tillbaka till grunderna kring MBL: utifrån hur MBL är tänkt att fungera ska vi sedan diskutera hur lagstiftningen kan användas praktiskt i det dagliga arbetet för att verkligen få inflytande inför beslut. Vi försöker även komma underfund med hur en förtroendevald taktiskt kan använda sig av medbestämmandelagstiftningen. 

Utbildningen består av föreläsning, erfarenhetsutbyte och praktisk övning. Föreläsningen lämpar sig för förtroendevalda på arbetsplatser i alla sektorer. Det är en stor fördel om du som deltagare har egna erfarenheter av medbestämmandeförhandlingar. I övrigt passar utbildningen både erfarna och mindre erfarna förhandlare.

Utbildaren Friedrich Heger jobbar till vardags som arbetsrättsspecialist på Sveriges Ingenjörer. Fram tills nyligen var Friedrich även verksam som adjungerad gästlärare på Göteborgs universitet där han undervisade i arbetsrätt

Sensus bjuder på lunch!
Ange ev. specialkost i meddelanderutan "Har du något meddelande till Sensus?" i anmälningsformuläret.
Sista anmälningsdag: 9 juni 

Målgruppen är fackligt förtroendevalda, ombudsmän och andra anställda från fackförbund.

Arrangemangsid: 1587902

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter