Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

Växjö

Manifestation: "Växjö mot rasism"

Måndagen den 28 augusti 2023 är det 60 år sedan Martin Luther King höll sitt berömda tal ”I have a dream” i Washington DC. Vi har nu en unik möjlighet att fira och högtidlighålla denna världshändelse i Växjö.

Datum

28 augusti 2023

Dag

Måndag

Tid

Kl 16:00 - 19:00

Plats

Linnéparken

Växjö

Pris

Kostnadsfritt

Det som började med planer på en konsert med Washington Gospel Choir, en gospelkör i världsklass, har nu vuxit till att vi samlar oss till en manifestation mot rasism i alla dess former.

Alla positiva krafter krokar arm för att visa att vi står enade mot att människovärdet kränks, hur det än tar sig uttryck i vår tid, i vår stad. Svenska kyrkan och Kyrkorna tillsammans i Växjö, samt Sensus studieförbund står som huvudarrangörer för dagen, i tätt samarbete med Växjö kommun och Svenska Gospelverkstaden Sydost. 

Program

16:00 Panelsamtal i Domkyrkocentrum Hur landar dessa frågor i Växjö idag? Vilka utmaningar står vi inför? Vilka goda exempel och framgångsfaktorer ser vi? Vilka mål och visioner har vi? Moderator är präst/adjunkt Hanna Stark. Alla partier i Växjö är inbjudna.

17:30 Kickoff vid Speakers Corner, Freedom march till Linnéparken som leds av Kulturskolans blåsorkester KBO. Häng med i marschen du också!

18:00 Manifestation i Linnéparken Kulturskolan, S:t Sigfrids folkhögskolas musiklinje, Växjö Mass Gospel Choir, Washington Gospel Choir, mfl.

19:30 Konsert i Domkyrkan med Washington Gospel Choir Insläpp från kl 19:00, fri entré.

Arrangemangsnummer: 604481

Kontaktperson