Distans

Lunchföreläsning Intonation i körsång

Varför det är svårt att hålla ton när man sjunger i kör? Varför låter ackordet inte rent? Vad är harmonisk och melodisk intonation? Kan pianot missbrukas? Dessa och flera andra frågor tas upp i denna föreläsning med gehörsprofessor P-G Alldahl, riktad till kör- och ensembleledare.

Startdatum

7 maj 2024

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 12:00 - 12:45

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

I denna lunchföreläsning med Per-Gunnar Alldahl, professor, författare och pedagog, ger vi dej som är intresserad av att utveckla intonationen och arbeta mer medvetet med intonation i din kör, svar på frågor samt praktiska tips och övningar. 

Deltagaravgift

  • Kostnadsfritt för kör- och ensembleledare samt sångare i kör eller ensemble som samarbetar med Sensus under 2024. Ange vid anmälan vilken kör eller ensemble du leder/sjunger i.
  • 150 kr för deltagare som inte samarbetar med Sensus under 2024. Önskar du inleda samarbete? Kontakta genast någon i din region. 

 

Föreläsaren

Per-Gunnar (”P-G”) Alldahl är en svensk tonsättare och musikteoripedagog. Alldahl studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1962–70. Från 1969 till 2009 var han lärare i gehör vid Kungliga Musikhögskolan, från 1971 lektor och sedermera professor. Han var dirigent för Lidingö kammarkör 1984–1991, samt ledde Stockholms Ungdomskör (STUK) 1989-1993. P-G har skrivit flera böcker och den senaste är Intonation i körsång som finns i Sensus musikböcker på Gehrmans. 

 

Föreläsningen arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Musik i Blekinge och Sensus studieförbund.

Arrangemangsid: 1586585

Ledare

Camilla Bengtsson

Kontaktperson

Utskriftsmöjligheter