Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

MALMÖ

Ljus och mörker - cirkeldans med Sabine Neumann

Ljus och mörker hör ihop. Det ena är inte tänkbart utan det andra. I höst 2023 kommer vi att utforska dessa två ämnen i cirkeldansen.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 10:00 - 14:30

Omfattning

1 tillfälle, 5 studietimmar

Plats

Sensus MalmöSamförstånd

Södra Vallgatan 5 21140 MALMÖ

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Vi dansar traditionella dansar från olika kulturer (Grekland, Balkan, Roma) och moderna koreograferade danser, t.ex. av Nanni Kloke (Holland), Judy King (England) och Pia Lamberth (Sverige), såsom danser från den stora brasilianska dansrörelsen. Glädje och smärta, extroverthet och introverthet, allt får finnas i dansen och hittar sin plats. Du behöver inte ha dansat cirkeldans förut, danserna är tillgängliga för alla. Vissa danser är lugna och meditativa, andra är snabbare och energirika.

Ta med någonting att äta och att dricka. Det finns mikrovågsugn och vattenkokare på plats. Vi kommer att göra flera pauser varav en längre och det finns bord och stolar där man kan sitta och avnjuta sin medhavda mat.

Ledare Sabine Neumann har hållit på med cirkeldans (heliga danser/traditionell dans) i över tjugo år, både som dansare, musiker och dansledare. Hennes långa erfarenhet av Zen-meditation och flera decennier som Aikido-utövare har präglat hennes inställning till dansen. Tillsammans med Pia Lamberth har hon under många år genomfört dansveckor i Sverige, Grekland och Indien.

 

Arrangemangsid: 1569559

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson