RÄTTVIK

Livsmedelshygien, fördjupningskurs

Detta är en fördjupning i livsmedelshygien. För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du därför ha gått en grundkurs eller ha motsvarande kunskaper om basal livsmedelshygien inklusive personlig hygien och HACCP.

Startdatum

22 oktober 2025

Veckodagar

Onsdag, Torsdag

Tid

Se beskrivning

Plats

Stiftsgården Rättvik

Kyrkvägen 2 79532 RÄTTVIK

Pris

Se beskrivning

Marie-Louise Danielsson-Tham är professorn som lyckas kombinera expertkompetens i livsmedelshygien med ett brinnande intresse att lära ut och en stor portion humor. Vi är därför väldigt glada att åter kunna erbjuda en förstklassig fördjupningskurs om Varm mat på Stiftsgården i Rättvik med Marie-Louise som kursledare, denna gång med särskilt fokus på soppluncher.

Kursen ger fördjupade kunskaper om hur vi kan förebygga att våra gäster blir sjuka av maten samt hur vi minskar matsvinnet. Fokus ligger på varm mat, tillagning, varmhållning, nedkylning, förvaring och uppvärmning och även råvaruval. Deltagarna får träna på att göra HACCP-planer. Kursen bygger på Livsmedelsverkets och kommunernas krav på utbildning i livsmedelshygien. Kursintyg ges till alla som deltagit i hela kursen.

Onsdag 22 oktober

09.30 Kaffe/te

10.00 Välkomna! Presentation av kursen. Föreläsning

12.15 Lunch

13.30 Föreläsning

14.30 Eftermiddagsfika

15.00 Föreläsning

17.00 Fri tid

18.00 Hållbar matlagning i små grupper och därefter njuter vi av det vi har lagat

Torsdag 23 oktober

08.30 Frukost

09.15 Föreläsning

10.00 Förmiddagsfika

10.30 Föreläsning och egna övningar: Hur gör man en HACCP-plan?

12.15 Lunch 13.30 Genomgång av HACCP-planerna samt frågestund och utvärdering

14.30 Eftermiddagsfika och sedan hemfärd

Kursledare

Marie-Louise Danielsson-Tham är legitimerad veterinär och professor i livsmedelshygien vid Örebro universitet, Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Hon är en erkänt god pedagog och mycket uppskattad lärare och föreläsare. Ett nyckelord i hennes forskning är smittspårning. MarieLouise har varit med och utrett några av Sveriges största matförgiftningsutbrott och har medverkat i en rad radio- och TV-program. Hon medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och har bland annat varit en av två programledare i serien Rent Hus och i Sverigs Städmästare i SVT.

Kursavgift:

4 215 kr

Kostnad för kost & logi tillkommer:

Enkelrum med dusch & wc 2 090 kr

Enkelrum med wc (dusch i korridor) 1 810 kr

Dubbelrum med dusch & wc 1 810 kr/person

För ej övernattande tillkommer (inkl måltider) 1 185 kr

Upplysningar:

Stiftsgården Rättvik, tel 010-160 80 00

Anmälan senast 22 september (i mån av plats anmälan senare) till Stiftsgården, tel 010-160 80 00, program@stiftsgardenrattvik.se Kom ihåg att uppge korrekt fakturaadress när du anmäler dig till våra kurser!

Bekräftelse Mer information finns på bekräftelsen du får en månad innan din planerade vistelse hos oss.

Varmt välkommen

Arrangemangsid: 1641172

I samarbete med

Kontaktperson

Kontor

Utskriftsmöjligheter