Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: OKänd

MALMÖ

Livsberättargrupper ledarutbildning Malmö

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Måndag, Tisdag

Tid

Kl 8:30 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Sensus MalmöSamförstånd

Södra Vallgatan 5 21140 MALMÖ

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Denna ledarutbildning riktar sig till dig som vill leda livsberättargrupper i form av en studiecirkel. Efter ledarutbildningen kan du tillsammans med en till ledare erbjuda äldre personer (åldern 75+) att delta i en livsberättargrupp.

Livsberättargrupper

I gemenskapen lindras ofrivillig ensamheten där delaktigheten också stärks genom delade livsberättelser. Syftet är också att leva ett så bra liv som möjligt, få ökat social gemenskap, utbyta erfarenheter med övriga deltagare, ge och ta emot stöd och att arbeta med förändringsmål.

I tillsammanskap erbjuds deltagarna att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema som deltagarna får egen berättartid för. Det kan handla om barndom, uppväxt, vuxenliv eller en händelse som betytt särskilt mycket. För att skapa ett tryggt sammanhang tar vi hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar, känslor och minnen.

Livsberättargrupper består av 6-8 deltagare träffas en gång i veckan i 10 veckor. Planera för uppstart efter kursavslut. En grupp har alltid två ledare, anmäl dig tillsammans med din ledarkompis.

Tid

Ledarutbildningen är en två-dagars-kurs 19-20 sept, 2022.

Plats

Kursen hålls i Sensus lokaler på Södra Vallgatan 5 i Malmö.

Kurskostnad

Kurskostnaden är 1500 kr. Detta är en subventionerat pris för er som är ledare inom Sensus eller som vill starta upp Livsberättargrupper (rapporteras som folkbildning genom Sensus). För övriga deltagare är kostnaden 3500 kr. I kursavgiften ingår kurs, fika och material. Lunch och eventuell övernattning ordnas på egen hand. Det finns gott om olika boenden och lunchställen i Malmö, hör av er om ni behöver tips. Det går även bra att ha medhavd lunch. Mikro och kylskåp finns i lokalerna.

Ledare och information

Ledare för kursen är Marie-Louise Söderberg. Marie-Louise är beteendevetare och har arbetat med frågor kring psykisk hälsa och suicidprevention inom bland annat NASP: Nationellt centrum för suicidforskning och prevention på Ki. Hon var också med och startade och utvecklade Äldrelinjen och Självmordslinjen på den ideella föreningen Mind. De senaste fyra åren har hon arbetat med ett äldreprojekt inom Sveriges Stadsmissioner där metoden för livsberättargrupper prövats och utvecklats.

För mer information kontakta Pernilla Agardh, pernilla.agardh@sensus.se, 0730-303055

Anmälan öppnar inom kort och är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare eller om restriktionerna kring Covid-19 är sådana att vi inte bör ses fysiskt. Anmälan stänger när kursen är full, dock senast 10 september. .

Arrangemangsnummer: 322751