Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

LÖVÅNGER

Ledarutbildning för livsberättargrupper

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 8:30 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Munkvikens konferens och lägergårdMunkvikens lägergård

Munkviken 130 93010 LÖVÅNGER

Pris

1500 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Denna ledarutbildning riktar sig till dig som vill leda livsberättargrupper i form av en studiecirkel. Efter ledarutbildningen kan du tillsammans med en till ledare erbjuda äldre personer (åldern 75+) att delta i en livsberättargrupp.

Livsberättargrupper

I gemenskapen lindras ofrivillig ensamheten där delaktigheten också stärks genom delade livsberättelser. Syftet är också att leva ett så bra liv som möjligt, få ökat social gemenskap, utbyta erfarenheter med övriga deltagare, ge och ta emot stöd och att arbeta med förändringsmål.

I tillsammanskap erbjuds deltagarna att dela med sig av minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Varje träff har ett tema som deltagarna får egen berättartid för. Det kan handla om barndom, uppväxt, vuxenliv eller en händelse som betytt särskilt mycket. För att skapa ett tryggt sammanhang tar vi hjälp av musik, avslappning och foton för att öppna upp för tankar, känslor och minnen.

Livsberättargrupper består av 6-8 deltagare träffas en gång i veckan i 10 veckor. Planera för uppstart efter kursavslut. En grupp har alltid två ledare, anmäl dig tillsammans med din ledarkompis.

Deltagarna om livsberättargruppen

Kort film 1

Kort film 2

Ledare

Ledare för kursen är Maria Renberg och Annika Strådal, Sensus studieförbund. Maria och Annika är båda processledare inom existentiell hälsa och har erfarenheter av att både leda grupper och stödja ledare i sin ledarroll samt grupputveckling.

Tider

25-26 augusti 2022 kl. 8.30-16 båda dagarna

Kurskostnad

Kurskostnaden är 1500 kr. Detta är ett subventionerat pris för er som är ledare inom Sensus eller som vill starta upp Livsberättargrupper (rapporteras som folkbildning genom Sensus). För övriga deltagare är kostnaden 3500 kr. I kursavgiften ingår kurs och kursmaterial, fika, mat och en övernattning. För full subvention krävs obligatorisk närvaro och avanmälan senast tisdag den 19 augusti 2022. Vid utebliven närvaro kommer du faktureras på 2500 kr.

Anmälan

Anmäl dig här! Anmälan är bindande. Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid för få deltagare eller om restriktionerna kring Covid-19 är sådana att vi inte bör ses fysiskt. Sista anmälningsdag: 14 augusti 2022

Arrangemangsnummer: 412067

Ledare

Annika Strådal

Maria Renberg

Kontaktperson

Kontor