Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Ledarskapsutbildning Delta tillsammans

Kostnadsfri utbildning för dig som vill lära dig mer om Hikari, Skogsbad och Mindfulness för personer med intellektuella funktionsvariationer och vill bli aktivitetsledare. För dig som vill vara med i utvecklingen av målgruppsanpassade övningar som syftar till att bidra till ett ökat välmående.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Se beskrivning

Omfattning

4 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Välkommen till denna utbildning inom projektet Delta tillsammans som är finansierat av Allmänna Arvsfonden. Projektets syfte är att motverka och förebygga psykisk ohälsa , stress och liknande hos unga och vuxna med intellektuella funktionsvariationer genom att utveckla ett målgruppsanpassat program en verktygslåda baserat på skogsbad, mindfulness och hikari.

Utbildningen kombinerar pedagogik och folkbildning med teori och övningar i mindfulness hikari och skogsbad samt grundläggande kunskapar om intellektuella funktionsvarationer. Du får både praktisera övningar och reflektera över ditt ledarskap. Du får prova på att leda övningar i mindre grupper för att hitta ditt eget personliga sätt att anpassa och använda dessa samt möta såväl nya som erfarna ledare.

Vi söker dig som är:

  • tydlig i din kommunikation och trygg som ledare.
  • intresserad av att lära dig mer om metoderna och vara med i utvecklingen av projektets syntes.
  • har ett öppet och neutralt bemötande och ett icke dömande förhållningssätt.
  • ansvarsfull och en god lyssnare
  • intresserad av att hålla i aktivitet i Malmö, Skurup, Ystad, Simrishamn, Bjuv, Landskrona eller Helsingborg.

Praktiskt

Vi träffas distans på zoom fyra kvällar 29/3 är en grundläggande informationsträff 18:00-19:30. Därefter ses vi 12/4, 19/4, 26/4 18:00- 20:30

Några klargöranden: Under utbildningen får du känna på om det är något för dig. Under och efter utbildningen kommer möjlighet att finnas att utifrån efterfrågan/behov leda övningar eller grupper med ersättning i form av arvode eller timersättning utifrån din insats som ledare i någon av projektet deltagargrupper.

Vid din anmälan via sidan här svarar du på om du vill anmäla dig till enbart informationsträff eller både informationsträff och utbildningens träffar. Möjlighet att lätt ta sig till projektets orter, varför du vill gå kursen och varifrån du fått information om ledarskapsutbildningen.

Efter anmälan får du mer information och zoomlänk skickad till dig. Litteratur vi kommer använda oss av i utbildningen är LIV-boken, Handbok Ung i FUB och Rörelseglädje. Dessa får du också tillgång till kostnadsfritt efter anmälan.

Ledare är

Marie Cöster- relationsansvarig Delta tillsammans

Hamed Salama- projektledare Delta tillsammans

Ivan-Thomas Brilje- metodutvecklare Delta tillsammans

Arrangemangsnummer: 201350