KARLSTAD

Alexanderteknik – mindfullness förkroppsligad

Helgkurs. Alexanderteknik handlar om kroppsmedvetenhet. Om att skapa större harmoni mellan tankar, känslor, vilja och kropp. En kunskap som kan användas i livets alla faser.

Startdatum

21 april 2023

Veckodagar

Lördag, Söndag

Tid

Kl 17:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

KroppkärrskyrkanVardagsrummet

Storsvängen 1 65468 KARLSTAD

Pris

995 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Innehåll och upplägg

Alexandertekniken är en mycket grundlig teknik för integrering av tanke, känsla, vilja och kropp. Med denna teknik kan man lära sig att förändra dåliga rörelse och reaktionsvanor. Den går att tillämpa när som helst, var som helst och vad du än gör. Den hjälper dig till ökad närvaro i all aktivitet, bättre kroppskoordination, mindre onödig spänning och större harmoni i rörelse. Tekniken är känd bland många scenkonstnärer men utövas världen över av människor med de mest varierande yrken och intressen: från nobelpristagare i medicin till industriarbetare, från författare till stridspiloter och kontorspersonal. Den kan vara för dig som vill få bättre rörelsevanor, vill bygga upp en egen inre ergonomi: hur sitter, står och går jag bäst under givna omständigheter? Eller för dig som känner att du vill få större grepp om ditt liv överlag. Gammal som ung kan ha nytta av den. Under kursen kommer vi att ta upp:

• Grundläggande anatomi
• Alexanderteknikens uppkomst och historia
• Men mest ägnar vi oss åt aktiviteter som kan bidra till att stärka mental närvaro samt rörelselekar parvis och i grupp.

Förkunskaper

Introduktionskurs. Inga förkunskaper krävs.

Datum

Fredag 21 april kl. 17:00-21:00, lördag 22 april kl. 10:00-15:00 samt söndag 23 april kl. 10:00-14:30.

Klädsel, material och förtäring

Du behöver ha på dig mjuka kläder som ger utrymme för rörelser. Medtag eget liggunderlag/yogamatta samt förtäring. Möjlighet finns att värma mat.

Anmälan

Du anmäler dig från hemsidan. Kursen startar inte med för få anmälda. Besked om inställd kurs kan komma med kort varsel då sista anmälningsdag är 17 april.

Frågor?

För mer info, kontakta Rob Lieven på telefon 070-863 42 37 alt epost lievenrob@gmail.com

Arrangemangsnummer: 192710

Kontaktperson