Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Elisabeth Ohlson Wallin

KARLSHAMN

Körprojektet Äggen är slut

Äggen är slut – ett körverk av och med kvinnor mitt i livet. Nu finns chansen för kvinnliga korister att vara med i ett riktigt häftigt körprojekt, där vi gör två föreställningar av ett modernt och angeläget körverk. Anmälan senast 4 oktober.

Startdatum

Se beskrivning

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Pris

Kostnadsfritt

Övergångsåldern är en period i allas liv som det är ganska tyst om. Det ville producenten Annica Carlsson Bergdahl ändra på. Utifrån intervjuer med män och kvinnor mellan 50 och 73 formade hon utställningarna och körverken Hjässan är kal och Äggen är slut. De båda vandringsutställningarna med bilder av Elisabeth Ohlson Wallin, visas på Regionmuseet i Kristianstad nov 2021 - feb 2022. I samband med detta sätts körverket Äggen är slut upp, med en damensemble med korister från Blekinge och Skåne.

Kvinnor bär upp Sveriges körliv och särskilt de medelålders kvinnorna. Därför tycker vi att det är extra roligt att denna körsatsning fokuserar på en fråga som handlar om kvinnors liv och upplevelser. Detta är ett modernt och angeläget körverk!

Körverket Äggen är slut, med text av poeten Lina Ekdahl, har vuxit fram efter intervjuer med kvinnor kring frågor som är viktiga när en står mitt i livet. Kompositören Paula af Malmborg Ward har gett texterna rytm och ton. I verket får vi höra en kör av kvinnor sjunga ut sina känslor, erfarenheter och drömmar.

Körverket sätts upp med två föreställningar – en i Kristianstad och en i Karlshamn - i februari 2022. I föreställningen medverkar också en slagverkare och en recitatör. Här kan du se körverket från en tidigare uppsättning.

Föreställningarna är sceniska och därför kommer den mesta sången att framföras utantill. Korister förväntas tas stort eget ansvar för att repetera in sina stämmor med hjälp av noter och stämfiler på We are voice. Gemensamma repetitioner sker vid två tillfällen under hösten samt intensifieras under januari. Då blir det också en scenisk workshop med Anci Hjulström. Läs mer om henne här:

Dirigent och konstnärlig ledare är Justin Hazelgrove, välmeriterad dirigent och körledare för Karlshamns Kammarkör och Fredrikskyrkans gosskör, herrkör och motettkör. Mer info:

Samarbetspartners är A Cappella South Sweden, Karlshamns Kammarkör, Musik i Blekinge, Musik i Syd, Regionmuseet Kristianstad, Kristianstad kommun, Sensus studieförbund, m.fl.

Schema

  • Lör 23 oktober: Gemensam repetition prel. 9.30-13.30. Kristofferkyrkan, Karlshamn.
  • Lör 20 november: Gemensam repetition. Vi återkommer om plats.
  • Mån 10, 17, 24, 31 jan: Gemensamma repetitioner 18.30-21.00
  • Sön 30 jan: Scenisk workshop med Anci Hjulström. Vi återkommer om plats.
  • Mån 7 feb: Gemensamt rep 18.30-21.00
  • Fre 11 feb: Genrep
  • Lör 12 feb: Föreställning Kristianstad
  • Sön 13 feb: Föreställning Karlshamn

Nu behöver du som är kvinna och vill delta i projektet genast anmäla dig! Vi behöver din anmälan omgående.

Mer info? Kontakta producent Camilla Bengtsson

Arrangemangsnummer: 321964

Kontaktperson