Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

LUND

Konsert Tagorekören

Tagorekören i Lund – Lund International Tagore Choir – fyller 10 år i år. Vi firar det med en eftermiddagskonsert på 2022 års Kulturnatt. #sensushjärtakultur

Datum

17 september 2022

Dag

Lördag

Tid

Kl 15:00 - 16:00

Plats

MikaelsalenTrapphuset

Kraftstorg 12 A 22350 LUND

Pris

Kostnadsfritt

Vi bjuder på en kavalkad av sånger som vi framfört under de gångna åren. Några sjöng vi redan på vår första konsert i Lunds konsthall 2012, andra sånger är hämtade från Tagores dansdrama Chandalika som vi framförde 2015, och ytterligare några är från senare års program, däribland några extremt uppskattade sånger vi framförde under vår succéartade turné till Bangladesh i januari 2020.

Tagorekören i Lund drog i gång sin verksamhet 2012, på initiativ av Indien-födda Lundaprofilen Bubu Munshi Eklund. Hon förverkligade därmed en dröm hon haft att återuppväcka intresset i Sverige för Rabindranath Tagore (1861-1941), den indiske allkonstnären som erhöll Nobelpriset i litteratur 1913, och hans underbara dikter av vilka han själv tonsatte mer än 2 400. Det är ur denna sångskatt vi i 10 års tid valt sånger. Kören består till hälften av svenskar som på olika sätt lärt känna Tagores enastående livsverk och valt att utmana sig själva i att ta till sig den något annorlunda harmoniken och att sjunga på originalspråket bengali. Därtill har kören ett antal indiska och bangladeshiska medlemmar som har vuxit upp med Tagores musik ständigt klingande omkring sig.

Fri entré

Tagorekören i samarbete med Föreningen för indiskt-svenskt utbyte och Sensus

Arrangemangsnummer: 215209