Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

MALMÖ

Konsert Skallsjö Sommarorkester

En omossig orkester med unga musiker som dedikerar sina liv till musiken bjuder in dig till sin 10-årsjubileumsturné. De försöker vända den klassiska musikens oförtjänt dåliga rykte om att vara tråkig - lyckas de omvända dig? #sensushjärtakultur

Datum

1 augusti 2023

Dag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Plats

S:t Johannes Kyrka Malmö

Kapellgatan 6 21421 MALMÖ

Pris

Kostnadsfritt

2013 grundades Skallsjö Sommarorkester med målet att skapa en mötesplats för musiker. Tanken med mötesplatsen var dels att musikerna skulle få skapa musik på egna villkor, men också att alla i publiken skulle känna sig välkomna - oberoende av bakgrund eller musikalisk vana. Det målet, jämte visionen att utveckla och sprida den klassiska musiken har funnits med sedan dess. Glöm gamla seder och traditioner, men behåll kärnan - det som gör att alla medverkande musiker har dedikerat sina liv till musiken.


Sedan starten har orkestern gjort en årlig sommarturné inom och utanför Sveriges gränser och sedan 2017 också projekt i terminerna. 2021 startade orkestern sin egen Kammarmusikfestival - Evolution Music Festival, som äger rum på Karlsrogården utanför Vänersborg i juli varje år. 2023 fyller orkestern 10 år och det firar de med en Europaturné och ett nyskrivet verk, Syldaviska Danser som de har beställt av Johan Ullén.

Program

Jubileumsturné
10 år med världens omossigaste orkester
Jessie Montgomery (f. 1981)
Starburst
Kurt Atterberg (1887-1974)
Intermezzo
Johan UIlén (1972)
Syldaviska danser
Pjotr Tjajkovskij (1840-1893)
Souvenir de Florence

 

Samarrangemang med S:t Johannes kyrka

Arrangemangsnummer: 203567

Kontaktperson