Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

ALINGSÅS

Konferens för ARF Arbetsrättslig Förening i Väst 24-25 november

Torsdag 24 nov - fredag 25 nov 2022 på Grand hotell, Alingsås

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Torsdag, Fredag

Tid

Kl 13:00 - 16:30

Omfattning

2 tillfällen, 10 studietimmar

Pris

3000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll

Dag 1, torsdag 24 november:

12-13 LUNCH

13-16 ((O)hövlighet i arbetslivet – en växande arbetsmiljöfråga? med Kristoffer Holm

Under föreläsningen kommer en genomgång av internationell och svensk forskning om både hövlighet och ohövlighet att presenteras för att skapa förståelse för dess orsaker och konsekvenser. Särskild vikt kommer läggas på kopplingen mellan bemötande på arbetsplatsen och organisatorisk och social arbetsmiljö.

Kristoffer Holm är doktor i psykologi, och forskare vid centrum för tillämpad arbetslivsforskning och utvärdering, Malmö Universitet. Han har i flera studier undersökt konsekvenserna av ohövliga beteenden i arbetslivet, och leder för tillfället ett forskningsprojekt med fokus på förebyggande arbete.

16.00 – 16.30 Reflektion och ARF information

19.00 Middag

Dag 2, fredag 25 november:

9.00–12.00 Nytt regelverk från arbetsmiljöverket – vilka konsekvenser får det för fackligt arbetsmiljöarbete? med Carola Löfstrand

Carola Löfstrand arbetar som arbetsmiljöutredare på LOs enhet för välfärd, utbildning och arbetsmarknad.

Carola kommer beskriva arbetsmiljöverkets mångåriga arbete med att förnya alla föreskriftshäften och struktur. Det nya regelverket som föreslagits får konsekvenser för det fackliga arbetet från arbetsplatsen till nya prövningar av praxis i domstol och parternas avtalsarbete och arbetsmiljöutbildningar. Hur omfattande är ändringarna och vilka är konsekvenserna? Hur påverkas skyddsombudens uppdrag och arbetstagarnas inflytande över sin arbetssituation?

12.00 -13.00 LUNCH

13.00 – 15.00 Det är alltid glapp i kommunikationen! med Magnus Fredriksson

En vanlig föreställning är att vi kan kontrollera vår kommunikation och på så vis försäkra oss om att våra budskap ”når fram”. Samtidigt hamnar vi allt som ofta i situationer där det alldeles uppenbarligen är så att det blir missförstånd, konflikter och ifrågasättanden.

Föreläsningen fokuserar på vad det är som gör att det blir ”glapp” i kommunikationen, varför vi inte kan göra något åt det och varför våra försök att rätta till det skapar än mer problem.

Magnus Fredriksson Universitetslektor Institutionen för journalistik, medier och kommunikation JMG Göteborgs universitet

15.00 Avslut och fika

Anmälan

Priset är totalt 3 000 kr inklusive moms samt övernattning. Om du vill boka in dig en extra natt, redan från 23 november, kontakta då hotellet och ange att bokningen är via Sensus. Då får du ett specialpris på enkelrum 1 295 kr ink moms. Kontaktperson: Amanda Rex Amanda.rex@grandhotel-alingsas.se 0322-670124

Sista anmälningsdag 24 oktober. Begränsat antal platser, först till kvarn!

ANMÄL DIG HÄR

Varmt välkommen hälsar styrelsen! Vanja Smalc, Ulrika Ryden, Steve Nilsson Mats Svensson Katarina Wallgren, Peter Andersson, Jan Hed, Niklas Hjelte, Pål Magnusson.

Arrangemangsnummer: 344578

Föreläsare

Carola Löfstrand, Kristoffer Holm & Magnus Fredriksson