Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

DEGEBERGA

Juloratorium 3

Du som sjungit, sjunger eller längtar efter att sjunga i kör! Nu får du chansen att vara med om en fantastisk musikupplevelse. Sjung Bachs juloratorium, kantat 1-3 tillsammans med professionella musiker och sångare. Solopartierna sjungs av solister och kören medverkar i koraler samt det inledande och avslutande körstycket. Detta är en del av ett projekt där man som sångare både får lära känna Bachs musik och utvecklas i sitt sjungande. Du får vara med i workshops ledda av framstående körpedagoger där man övar sångteknik samtidigt som man lär sig delar ut Bachs juloratorium.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Degeberga kyrka

Skaddevägen 5 29731 DEGEBERGA

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Omfattning

Träff 1: 21-22 maj kl.10-16 Körhelg i Byahuset Huan tillsammans med Lone Larsen. Lone är utbildad vid Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, Kungl Musikhögskolan och Juilliard School of Music. Grundare av vokalensemblen Voces Nordicae. Lektor i dirigering vid Ersta-Sköndal Högskola. Lone har undervisat vid bl a Kungl Musikhögskolan och Aaron Copland School of Music i New York. Hon har bl a arbetat med de svenska och danska radiokörerna samt Helsingborgs Symfoniorkester.

Träff 2: 29-30 juli Körsångarkurs i Byahuset Huan tillsammans med Karin Sax Granlöf. Karin har frilansat som klassisk sångerska i bl a Kammarkören Pro Musica, Radiokören och Voces Nordicae och som jazzsångerska med egen kvartett. Som pedagog har Karin undervisat i sång och kör på studieförbund, kulturskola, musikklass och gymnasieskolans estetiska program. De senaste 10 åren har tyngdpunkten av verksamheten varit riktad mot företag i form av körer och workshops. 2009 grundade Karin sitt företag Saxess, och strax därefter utvecklade hon konceptet Voicefulness. Karin är bland annat utbildats på Göteborgs universitet, spanska och musikvetenskap. 1986-1988. Musikhögskolan i Göteborg, sångpedagog klassisk inriktning. Fördjupning: dramatik. 1988-1992. Kungliga musikhögskolan, körpedagog. 2003 – 2005.

Träff 3: 15-16 oktober Tutti-övning med kör och musiker i Degeberga kyrka.

18-20 november 3 konserter i olika kyrkor i Skåne.

Övrigt

Anmälan senast 30 sept. . Om du vill vara med på konserterna är det givetvis önskvärt att du deltar vid samtliga träffar, dock är första träffen i maj och den gemensamma repetitionen i oktober särskilt viktiga. Sedan tillkommer förstås eget arbete under hela perioden. Allt är kostnadsfritt, lunch och fika ingår.

*Projektet är ett samarbete mellan QiHu (kultur i Huaröd), Kulturrådet, Svenska kyrkan och Sensus.

Sensushjärtakultur

Arrangemangsnummer: 322832

Kontaktperson