DEGEBERGA

Juloratorium 3

Du som sjungit, sjunger eller längtar efter att sjunga i kör! Nu får du chansen att vara med om en fantastisk musikupplevelse. Sjung Bachs juloratorium, kantat 1-3 tillsammans med professionella musiker och sångare. Solopartierna sjungs av solister och kören medverkar i koraler samt det inledande och avslutande körstycket. Detta är en del av ett projekt där man som sångare både får lära känna Bachs musik och utvecklas i sitt sjungande. Du får vara med i workshops ledda av framstående körpedagoger där man övar sångteknik samtidigt som man lär sig delar ut Bachs juloratorium.

Startdatum

15 oktober 2022

Veckodagar

Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Degeberga kyrka

Skaddevägen 5 29731 DEGEBERGA

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Omfattning

Träff 1: 21-22 maj kl.10-16 Körhelg i Byahuset Huan tillsammans med Lone Larsen. Lone är utbildad vid Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, Kungl Musikhögskolan och Juilliard School of Music. Grundare av vokalensemblen Voces Nordicae. Lektor i dirigering vid Ersta-Sköndal Högskola. Lone har undervisat vid bl a Kungl Musikhögskolan och Aaron Copland School of Music i New York. Hon har bl a arbetat med de svenska och danska radiokörerna samt Helsingborgs Symfoniorkester.

Träff 2: 29-30 juli Körsångarkurs i Byahuset Huan tillsammans med Karin Sax Granlöf. Karin har frilansat som klassisk sångerska i bl a Kammarkören Pro Musica, Radiokören och Voces Nordicae och som jazzsångerska med egen kvartett. Som pedagog har Karin undervisat i sång och kör på studieförbund, kulturskola, musikklass och gymnasieskolans estetiska program. De senaste 10 åren har tyngdpunkten av verksamheten varit riktad mot företag i form av körer och workshops. 2009 grundade Karin sitt företag Saxess, och strax därefter utvecklade hon konceptet Voicefulness. Karin är bland annat utbildats på Göteborgs universitet, spanska och musikvetenskap. 1986-1988. Musikhögskolan i Göteborg, sångpedagog klassisk inriktning. Fördjupning: dramatik. 1988-1992. Kungliga musikhögskolan, körpedagog. 2003 – 2005.

Träff 3: 15-16 oktober Tutti-övning med kör och musiker i Degeberga kyrka.

18-20 november 3 konserter i olika kyrkor i Skåne.

Övrigt

Anmälan senast 30 sept. . Om du vill vara med på konserterna är det givetvis önskvärt att du deltar vid samtliga träffar, dock är första träffen i maj och den gemensamma repetitionen i oktober särskilt viktiga. Sedan tillkommer förstås eget arbete under hela perioden. Allt är kostnadsfritt, lunch och fika ingår.

*Projektet är ett samarbete mellan QiHu (kultur i Huaröd), Kulturrådet, Svenska kyrkan och Sensus.

Sensushjärtakultur

Arrangemangsnummer: 322832

Kontaktperson